Frysetråler
Slik blir den nye færøyske frysetråleren.

Evotec med leveranse til MEST Shipyard

Evotec, et selskap i Entec-gruppen, har nylig sikret enda en kontrakt for levering av vinsjeutstyr til en færøysk fiskebåt. Denne gangen går kontrakten til den nye frysetråleren tilhørende rederiet P/F Varðin på Færøyene, og dette markerer den femte kontrakten av sitt slag i løpet av de siste to årene.

Publisert

Det er MEST Shipyard i Torshavn som har fått ansvaret for å bygge det 44,15 meter lange fartøyet, som forventes å bli levert i løpet av 2026. Denne moderne tråleren er utstyrt for dobbel tråling og har en imponerende frysekapasitet på 40 tonn per dag.

Evotec har etablert seg solid i det færøyske markedet, med hele fem fiskebåter under levering. For å sikre lokal tilgjengelighet har selskapet etablert en lokal service med kompetent personell og tilgjengelige reservedeler.

I leveransen inngår også Evotec MultiSoft Trawl, som bidrar til dynamiske ytelsesforbedringer, noe som er kritisk i denne typen fiskeri.

-Det er svært gledelig at vi har lyktes med dette prosjektet. Vi har allerede en 90 meter lang snurpetråler under levering til samme rederi, og dette er et tydelig eksempel på vår evne til å oppnå høy kundetilfredshet og etablere langsiktige relasjoner, sier Håkon Woldsund, salgssjef i Evotec.

-Evotec sitt fokus på bærekraftig teknologi og effektive håndteringsløsninger for fiskeflåten har gitt positive resultater. Selskapet har på kort tid etablert seg som en markedsleder globalt og har store ambisjoner for fremtiden, legger Jogeir Romestrand, CEO i Evotec, til.

Fra venstre: Mouritz Mohr CEO MEST Shipyard og Håkon Woldsund, salgssjef Evotec.