NYTT FJEST: Åshild Nakken i Norges Sjømatråd.

Hun er norsk sjømats nye fjes i Asia

Norges sjømatråd har ansatt Åshild Nakken (51) i stillingen som sjømatutsending til Sørøst-Asia. Hun tiltrer 1. mars til neste år.

Publisert Sist oppdatert

– Det er med stor glede å kunne melde at Åshild Nakken tar over ansvaret for Sjømatrådets markedsarbeid i Sørøst-Asia. Åshild har en bred bakgrunn og kompetanse fra regionen, næringen og Sjømatrådets arbeid, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd, Børge Grønbech, i en pressemelding.

– Med Åshild får vi en svært god kapasitet som kan videreføre og utvikle en veldig spennende region for norsk sjømat, hvor vi over lang tid har gjort et solid arbeid sammen med næringen, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd, Børge Grønbech.

Sterk og relevant erfaring vender tilbake til Sjømatrådet

Nakken har i over et tiår vært hos Lerøy hvor hun har arbeidet med marked og bedriftsutvikling globalt og de seneste årene med utvikling av videreforedlede produkter spesielt i Asia og Midtøsten.- Jeg er svært glad for å få muligheten til å jobbe som Sjømatrådets utsending i Sørøst-Asia. Regionen har flere spennende markeder i vekst og gir gode muligheter for markedsføring og øke salget av norsk sjømat, sier Åshild Nakken.Åshild har vært i Norges sjømatråd tidligere, sist som sjømatutsending til Kina i perioden 2006 til 2011.

Takker Warvik Rørtveit for innsatsen

Åshild Nakken erstatter Asbjørn Warvik Rørtveit, som har vært sjømatutsending de siste fem årene, og som nå vender hjem til Sjømatrådet.

– Asbjørn har markedsført norsk sjømat på en kjempegod måte i et spennende og viktig marked for norsk sjømat. Jeg vil derfor takke ham for den utrettelige innsatsen og det viktige analytiske arbeidet han utført på vegne av Sjømatrådet, sier Børge Grønbech.

Åshild Nakken tiltrer stillingen som sjømatutsending til Sørøst-Asia 1.mars 2024.