Hydrogen-satsing

ÅPNING og omvisning av hydrogen-fabrikken på Kaupanes i Egersund kommune.
ÅPNING og omvisning av hydrogen-fabrikken på Kaupanes på Eigerøy i Rogaland.

Milepæl for hydrogensatsingen i Norge

EGERSUND: Torsdag denne uka åpnet næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) hydrogenfabrikken på Eigerøy i Rogaland.

Dette markerer en viktig milepæl i utviklingen av en verdikjedefor produksjon av hydrogen med lav eller ingen utslipp i Norge, og en viktig del av det grønne skiftet. Noe også næringsministeren la vekt på i sin åpningstale.

Ingen luftig ide eller illusjon

ÅPNET: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

- Det er veldig stas å være her i Egersund, og se at det nå skjer det grønne skifte i praksis. Det er ikke powerpoint, det er ikke excelark, det er ikke en eller annen luftig ide eller illusjon. Det bygges, utslippene kuttes, jobbene skapes. Det er det grønne skitet i praksis, sa Vestre.

Omvisning

Det ble også tid til omvisning i og rundt hydrogen-fabrikken, som ligger på Kaupanes, Eigerøya. Det er Dalane Hydrogen som skal drive fabrikken, og daglig leder Arild Stapnes John og ordfører i Egersund, Anja Hovland, stod for åpningen sammen med statsråden.

OMVISNING på hydrogen-fabrikken på Kaupanes.

Grønt hydrogen

Eigerøy i Egersund kommune er først ute av tre øyer i Europa som er del av et EU-prosjekt som skal lette dekarbonisering av øyer. Som en del av dette er nå et anlegg for produksjon av grønt hydrogen åpnet på havområdet på Kaupanes utenfor Egersund.