RØDT SKROG: Slik ser "Trygg" nå ut etter fem år med dansk flagg.

Kjendis-tråler har fått ny farge på skroget

I noen år var denne Skogsøybåten ofte omtalt i både dagspresse og fiskeripresse. I 2018 ble den solgt til Danmark. Der har den fått farge på treskroget.

Publisert Sist oppdatert

Båten ble bygget av Skogsøy Båt utenfor Mandal i 2007 som båtbyggeriets byggenummer 73. Den har en største lengde på 14,95 meter, og en bredde på 5,82 meter. Motor er en Scania DI 16 43M med ytelse på 386 kW.

Båtens eier Kjell Inge Røkke. Blant årsakene til at han og båten «Trygg» fikk mye omtale var blant annet at Kjell Inge Røkke opprettholdt sin image som fisker ved i perioder å være om bord og ligge ved kai i Oslo for å selge reker.

Prislapp på 20 millioner kroner

RØKKE SIN TRÅLER: Fiskebåten Trygg på fiske utenfor Horten og Gullholmen i 2014.

Da Røkke bestilte båten lød kontrakten på 14 millioner kroner. Men prisen endte i følge ulike presseoppslag på rundt 20 millioner koner før den var helt ferdig. En av årsaken til at prisen ble såpass høy var nok også at båten ble utstyrt med det aller beste av både elektronikk og fiskeutstyr for å kunne brukes til forskning.

Skroget ble bygget i tre og furu. Ifølge nettstedet lokalhistoriewiki gikk det med hele 150 kubikkmeter tømmer til båten. Skroget ble impregnert med linolje og amerikansk terpentin, noe som var vanlig i tidligere tider.

Solgt til dansk milliardær i 2018

«Trygg» ble designet for reketråling. Fangsten ble oppbevart i kjølerom, og baugen var bygget slik at det kunne selges reker over rekken når det lå ved kai i Oslo. Skipper om bord på tråleren var Kjell Inge Røkke sin barndomskamerat Roger Hammerø. Han døde i august 2018 bare 59 år gammel. Røkke avsluttet da karrieren som fisker på Blad B og solgte båten rett før nyttår.

«Trygg» ble kjøpt av den danske fiskerimilliardæren Henning Kjeldsen. Formeldt er den eid av rederiet Nordstrand Fiskeri ApS i Skagen. Dette rederiet hadde Henning Kjeldsens kone Birthe som eier. Hun døde i mars i fjor, og båten ivaretas nå av hennes dødsbo.

Den er nå ikke like lett å kjenne igjen som tidligere. Skroget har nå blitt malt rødt, men de som husker båten forstår straks hvilket fartøy dette er når de ser navnet «Trygg» på styrhuset.

OPPDATERING: Kystmagasinet har blitt kontaktet av Kjell-Gunnar Hoddevik. Han kan fortelle at ikke bare er skroget nå rødmalt, men det er også belagt med stålplater.