SOLGT NORDOVER: Libra-sjarken "Synnøve" har blitt solgt fra Rogaland til Finnmark og heter nå "Nordbris".

Anstendig pris for 35 år gammel sjark

Sjarken «Synnøve» som for to år siden ble solgt fra Møre og Romsdal til Rogaland har tidligere i vinter fått seg ny eier på Nordre Seiland i Hammerfest i Finnmark. Navnet er etter overtakelsen skiftet til «Nordbris».

«Nordbris» har en lengde på 10,35 meter og bredde på 3,20 meter. Selv om den ble bygget ved Libra Plast AS på Hareid i Møre og Romsdal i 1988, og derved er 35 år gammel, ble sjarken solgt for anstendige 1 920 000, opplyses det i ervervssøknaden.

Selger Holta Fisk AS på Tau i Strand kommune. Eier av Holta Fisk AS er Øyvind Holta. Sjarken «Sindre» ble kjøpt våren 2021 fra eier på Frei utenfor Kristiansund i Møre og Romsdal og gitt navnet Synnøve. Den ble brukt til fiske etter sei og torsk med garn. Holta Fisk har nå tilbake «Henia», en 5,35 meter plastbåt som brukes til fiske etter leppefisk.

Fiske med garn og line

Toffeeboy AS som eies av Reinhold Erlend Sortehaug Lederle skal bruke «Nordbris» til fiske etter torsk, sei, hyse og kveite med garn utenfor Troms og Finnmark. Det skal også fisket etter blåkveite med line og garn i samme område. Reinhold er kaptein, men var i årene 1988 til 1992 fisker og jobbet med både garn, not og reketrål.

Det er megleren Solhaug Maritim AS på Hesseng ved Kirkenes som har meglet salget.