Pressemelding

HYBRID: ABB leverer kraftsystem til Frøys nye hybrid brønnbåt for bærekraftig operasjoner.

Frøy velger ABBs system for ny hybrid brønnbåt

Frøy velger nok en gang ABBs kraftsystem for deres nye hybrid brønnbåt.

Publisert Sist oppdatert

ABB i Norge har sikret seg en repetisjonsordre med Sefine Shipyard for å levere et omfattende kraft- og fremdriftssystem til nok en Frøy brønnbåt. Det skriver ABB i en pressemelding.

Optimaliserer energibruken

Systemet består av ABBs Onboard DC Grid™ og en distribusjonsløsning designet spesielt for integrering av fiskehåndteringsutstyr og annet spesialutstyr.

Løsningen vil optimalisere energibruken om bord ved å trekke på fartøyets fire motorer eller energilagringssystemet - eller en kombinasjon, etter behov, står det i meldingen fra ABB.

Bærekraftig havbruksnæring

– Frøy har som mål å være ledende innen utvikling av tjenester som bidrar til en mer bærekraftig havbruksnæring, sier Einride Wingan, ansvarlig for nybygg hos Frøy.

– Vi leter hele tiden etter måter å forbedre effektiviteten i driften og velferden til fisken på. Med ABB-teknologi er fartøyene våre utstyrt med klassens beste løsninger for å møte behovene til oppdrettere i dag og i fremtiden.

Positive erfaring

– Basert på sin positive erfaring med løsningen på Gåsø Odin, har Frøy og Sefine Shipyard igjen valgt å stole på at ABB skal levere et omfattende kraft- og fremdriftssystem til nok en fremtidsrettet brønnbåt, sier Rune Braastad, leder for ABBs maritime systemvirksomhet.

– I likhet med søsterskipet vil det nye fartøyet få de høyeste standarder innen sikkerhet, pålitelighet og bærekraft.