SØK: Redningsaksjonen ble avsluttet i går kveld. Nå er det politiet som har overtatt ansvaret for letingen etter det som anses som en antatt omkommet person.

Redningsaksjonen på Lopphavet: Har endret til søk etter antatt omkommet

Det melder Hovedredningssentralen i Nord-Norge. I går ble store redningsressurser satt inn etter at det innløp Mayday-melding om mann over bord fra fiskefartøy på Lopphavet i Troms og Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Som tidligere omskrevet i Kystmagasinet, ble store redningsressurser satt inn for å forsøke å berge en mann som falt i sjøen under garnfiske. Båten skal være fra Bodø, og begge mennene som var ombord skal være fra Nordland.

Store ressurser i sving

To redningsskøyter, to redningshelikoptre, et kystvaktfartøy, en av Forsvarets P-8 Poseidon overvåkningsfly samt et helikopter til og flere fiskefartøy deltok. Lenge var det håp om å finne den savnede i live. Det var godt vær i søksområdet, selv om det blir tidlig mørkt på denne tiden av året. Det ble tidlig sagt at det ikke var sannsynlig at mannen har klart å berge seg på land selv, siden ulykken skjedde langt fra land. I går kveld kom meldingen fra Hovedredningssentralen om at man har skiftet fokus i søket:

– Litt før klokken 20.00 avsluttet Hovedredningssentralen søket etter den savnede fiskeren som havnet i sjøen på Lopphavet i Finnmark ved ellevetiden tirsdag formiddag. Aksjonen har endret status til søk etter antatt omkommet og ledes av Politiet.

GODE VÆRFORHOLD: Gode værforhold og store redningsressurser til tross, det var ikke mulig å finne den savnede fiskeren i går eller i natt. Nå har politiet overtatt ansvaret for aksjonen.

Leter fortsatt etter mannen

Ifølge Hovedredningssentralen foregår det fortsatt søk i området.

Man har ikke ønsket å gå ut med identifiserende opplysninger om den antatt omkomne, men det skal være en båt tilhørende i Nordland han falt overbord fra.

– Redningsaksjonen ble avsluttet i går kveld, og det foregår ikke noe søk lenger fra vår side. Nå er det politiet som driver søk etter savnet omkommet, sier assisterende redningsleder Gaute Frøystein ved HRS til Kystmagasinet. 

– Det er en båt hjemmehørende i Bodø, med to personer ombord fra Nordland. Mer kan vi ikke si, det må du høre med politiet om. Det er de som har saken nå, avslutter han.