Bewi sin nye og mer miljøvennlige fiskekasse.

Lanserer fiskekasser med 60 % lavere CO₂-avtrykk

BEWI lanserer fiskekasser med opptil 60 prosent lavere CO₂-avtrykk, basert på gjenvunnet EPS (ekspandert polystyren).

Publisert Sist oppdatert

I 2023 produserte BEWI ifølge en pressemelding mer enn 50 millioner fiskekasser. - Ved å bruke råvarer basert på gjenvunnet EPS, er det mulig å redusere CO₂-utslipp med cirka 1,2 kilo per fiskekasse. Dette betyr at et fiskeforedlingsanlegg med en årlig produksjon på 50 000 tonn fisk kan redusere sine klimagassutslipp med opptil 2,5 millioner kilo CO₂ per år, skriver de.

- Våre fiskekasser er 100 % resirkulerbare - og de resirkuleres. Fiskekassene vi nå introduserer kan bidra til ytterligere reduksjon av klimagassutslipp – både for oss og kundene våre, sier Stein Inge Liasjø, konserndirektør for BEWIs emballasjevirksomhet i en pressemelding.

Mer bruk av gjenvunnet råvare

De nye fiskekassene er del av BEWIs produktlinje GreenLine, en serie av produkter med gjenvunnet materiale og lavere CO₂-avtrykk. 

- Ved å ta i bruk massebalanseprinsippet kan BEWI øke bruken av gjenvunnet råvare og tilby kundene et alternativ som reduserer klimagassutslippene, skriver de.

- GreenLine fiskekasser har de samme produktegenskapene som tradisjonelle EPS kasser, men med lavere miljøbelastning. Kundene trenger ikke endre de etablerte prosessene ved sine anlegg knyttet til håndtering eller logistikk, utdyper Rune Kvilvang, daglig leder for BEWIs norske emballasjevirksomhet.

BEWI har investert betydelig i sirkulær kapasitet siden 2018. I fjor samlet konsernet inn rundt 27 000 tonn brukt EPS, blant annet fiskekasser og annen emballasje, til gjenvinning. BEWIs fabrikker er sertifisert av REDcert, en uavhengig tredjepart som overvåker materialstrømmene og massebalanseprinsippet.

- GreenLine fiskekasser lanseres i fem land som del av en europeisk utrulling, avslutter Liasjø.