LOFOTEN: Ballstad Slip har inngått samarbeidsavtale med Nogva, som skal styrke begge selskapene.

Samarbeid skal styrke Nogva og Ballstad Slip

LOFOTEN: Ballstad Slip AS og Nogva-konsernet har inngått en samarbeidsavtale, som skal bidra til å styrke begge selskapene.

Det kommer frem i en pressemelding fra selskapene. Selskapene har kommet til at ett samarbeid vil være fornuftig, ikke minst for deres kunder.

Skal styrke selskapene

– Det nye samarbeidet skal styrke begge selskapene, og vi håper våre kunder vil oppleve samarbeidet som positivt med tanke på ytterligere forbedret service- og leveringsgrad, heter det i pressemeldingen.

Mer komplett leverandør

– I praksis betyr det at vi får tilgang på Nogva sitt produkt- og tjenestespekter, og at vi vil samarbeide med Nogva med tanke på service- og monteringsoppdrag. Det sier daglig leder ved Ballstad Slip AS, Roger Abrahamsen, i en kommentar til Kystmagasinet.

– Det vil gjøre oss til en mer komplett leverandør til kyst- og havbruksflåten, samt generere mer mekanisk jobb for oss og våre ansatte.

Kjente aktører

Begge selskapene er to kjente aktører innenfor det maritime miljøet. Ballstad Slip er først og fremst kjent som servicebase for fiskeflåten i Lofoten og regionen ellers. Verftet skal fortsette med salg og service på Cummins og Yanmar.

Nogva Motorfabrikk har i en årrekke vært markedsledende motorimportør og produsent av gir- og propellanlegg. I 1978 ble Nogva Svolvær etablert, med tanke på nærhet til den nordnorske fiskeflåten.

Små forhold

Nå, 44 år senere, er selskapet en stor og viktig leverandør til fiskeflåten og havbruksnæringen. Imidlertid har slipp og båthall begynt å bli for små i forhold til de største båtene som leveres til.

Selskapet skal derfor utvikles videre som nordnorsk leverandør av konsernets produkter og servicesenter for kundene i landsdelen.