Gå til innhold
Ken Ruben Johnsen, her på juksafiske med Nittaya selger sjarken og får seg en litt større Viksundsjark. Foto Privat
Ken Ruben Johnsen, her på juksafiske med Nittaya selger sjarken og får seg en litt større Viksundsjark. Foto Privat

Hfisk AS, som eies av Hermod Einar Henriksen fra Vardø, bytter ut sjarken «Havsula» med en litt større sjark. Men navnet får han ikke med på kjøpet, for selger kjøper seg også ny og større sjark.

Det er sendt ervervssøknad til Fiskeridirektoratet om erverv av sjarken «Nittaya». I søknaden om erverv som ble sendt 11. mai opplyses det at «Nittaya» er til utskifting av «Havsula». Denne sjarken har en lengde på 8,18 meter og er utstyrt med en motor som yter 90 hestekrefter. Den ble bygget i 1979, så den er 43 år gammel.

«Nittaya» som han har søkt om å få erverve er heller ingen ungdom, men den er atskillig større. Den er bygget i 1987, har lengde på 10,30 meter og bredde på 3,20 meter. Motor er en Cummins som yter 115 hestekrefter.

Beholder navnet

Selger av «Nittaya» er Ken Ruben Johnsen fra Vardø. Kjøper og selger har blitt enige om en pris på 1,5 millioner kroner for sjarken. Dette har Hfisk AS finansiert med en halv million i egenkapital og en million fra Sparebank1 Nord-Norge.

Hermod skal bruke sjarken til fiske etter torsk i gruppe 2 og hyse med garn og line på kysten av Finnmark. Sjarken skal også brukes til fiske med teiner etter kongekrabbe.

Ken Ruben forteller at han har fått ervervstillatelse til sjarken «Wijafisk». Det en Viksund med lengde på 10,62 meter bygget i 1986. Selger er Wijafisk As i Båtsfjord. Alt det praktiske er ikke på plass enda

- Jeg gir ikke fra seg navnet «Nittaya» når sjarken selges. Den neste skal ha navnet til min kone, forklarer han med et smil.

Mest lest