Dokumenter Skipsrevyen har innhentet viser at det har vært flere ulykker om bord i «Hunter»

Flere ulykker om bord i «Hunter»

Etter dødsulykken om bord i krabbefiskefartøyet «Hunter» i januar, har Skipsrevyen fått innsyn i en rekke ulykker om bord i det samme fartøyet gjennom en periode på rundt to år.

Publisert Sist oppdatert

Det var 30.januar i år at en latvisk mann i 30-årene omkom som følge av en arbeidsulykke om bord i det sunnmørske krabbefiskefartøyet «Hunter».

Ulykken skjedde da besetningen holdt på med arbeid på dekk, og den nå avdøde mannen arbeidet på et usikret dekk og ble dratt med ned av bruket.

Flere ulykker i kort tidsperiode

Skipsrevyen har fått innsyn i dokumenter fra Sjøfartsdirektoratet, der det fremgår at det har vært flere ulykker om bord i «Hunter» i tidsrommet 2020 til 2022.

Det er blant annet snakk om en hodeskade, en skadet ankel som måtte sys etter fall på glatt dørk og en hendelse der et av mannskapet fikk et tau rundt den ene foten slik føttene ble rykket under ham. Denne mannen endte opp med en skulderskade med mistanke om brudd.

Fryktet for sikkerheten om bord

Skipsrevyen har også tidligere skrevet om at flere ansatte fryktet for sin egen sikkerhet om bord.

«Hunter» har tidligere blitt sterkt kritisert av tidligere ansatte, skrev Fiskeribladet i april 2019, da flere ansatte sluttet på dagen grunnet frykt for egen sikkerhet:

- Ingen har fått sikkerhetsinstruks, ingen vet hvor overlevelsesdraktene er, MOB-båten funker ikke, vi dundrer i store isflak hele dagen uten isklassing, sa fiskeren Adrian Aune den gangen.

Skipsrevyen har forsøkt å komme i kontakt med rederiet uten å lykkes.