PENSJONIST:....men ikke helt. Edmung Mongstad går av som redaktør for Kystmagasinet. Han vil derimot ikke love at han klarer å holde seg helt unna spaltene i fremtiden. (Foto: Privat)

LEDER: Takk for meg!

– Det er litt vemodig å ta fatt på denne lederen, som er den siste jeg forfatter i dette magasinet, skriver gründer, redaktør og ildsjel bak Kystmagasinet gjennom nesten 25 år, Edmund Mongstad, i denne lederen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg går nemlig inn i pensjonistenes rekker fra mai av, og Kystmagasinet nummer 3 er den siste utgaven jeg er ansvarlig for. Nå overtar Rune Kristian Ellingsen fra Røst stafettpinnen,og jeg er trygg på at han takler redaktørjobben aldeles utmerket.Fra og med neste utgave er jeg helt ute, etter 24-års fartstid i dette magasinet. Men selv om dette på en måte er vemodig, gleder jeg meg til større frihet, uten noe ansvar for tidsfrister og utgivelser på rekke og rad.

Likevel kan det hende at mitt navn dukker opp som forfatter av enkelte artikler eller reportasjer fremover, fordi jeg trolig ikke klarer å legge «pennen» helt bort. Målet er å jobbe litt som journalist for ulike medier, også Kystmagasinet. Det er fiskeriene jeg kjenner best og som ligger mitt hjerte nærmest, av så det er nok der jeg vil finne spennende saker å skrive om i årene som kommer. Det å stoppe helt opp å jobbe over natten, er ikke anbefalt, sier mange. Jeg har hatt et hektisk og spennende virke i en mannsalder når det gjelder Kystmagasinet og fiskerinæringen, så det er kanskje ikke like smart å bare sette et endelig punktum for karrieren.

Men uansett om jeg trolig ikke klarer å holde meg helt unna redaksjonen i fremtiden, vil jeg i min siste leder benytte anledningen til å takke alle dere som har fulgt Kystmagasinet i en årrekke. Magasinet har fått ny eier og det er spennende ting på gang,med ny ledelse og redaktør ved roret, så det er bare å henge med videre.Jeg vil rette en stor takk til de mange bidragsyterne til innholdet i Kystmagasinet gjennom alle disse årene, både profesjonelle journalister, forskere og andre bidragsytere. Og det samme til de som har bidratt med gode tips, som i mange tilfeller har resultert i spennende reportasjer og artikler.

Jeg kommer til å savne den gode praten med folk i fiskeribransjen,det være seg fiskere/redere av store eller mindre fiskefartøy, utstyrsleverandører, forskere og andre som er relatert til denne fantastiske næringen.

Tusen takk for meg!

Edmund Mongstad,

avtroppende redaktør