Med denne sjarken skal Sondre Samseth Orvik skape seg en fremtid som fisker på fjordene i Møre og Romsdal.

Ung fisker kjøpte sjark for å drive fjordfiske

Sondre Samseth Orvik fra Veblungsnes like ved Åndalsnes i har kjøpt sjarken Tobias av Rolf Rikard Berge frå Søgne i Agder. Med den skal 25-åringen skape seg et levebrød som fisker på fjordene i Møre og Romsdal.

Publisert Sist oppdatert

Sondre forteller til Kystmagasinet at sjarken skal brukes til fiske etter sjøkreps, hummer og krabbe med teiner. Han satser også på å fiske med juksa etter hvitfisk som han kan selge direkte ved kai.

Sjarken ble bygget ved Tobias Båt AS i 1986. Den har en lengde på 7,95 meter og bredde på 2,92 meter. Hovedmotoren er en Yanmar 4jh3-DTE som har en ytelse på 120 hestekrefter, hvilket nok er rikelig siden fisket skal foregår i fjordene i Møre og Romsdal. Navnet er skiftet fra “Tobias” til “Bella”.

350 000 kroner kostet sjarken, Med i prisen av juksamaskin og rigg for makrelldorging. Foto Privat

Sondre betalte 350.000 kroner for sjarken. I prisen inngikk også en juksamaskin type BJ5000. Det fulgte også med rigg for makrelldorging. Dermed kan båten brukes i en rekke ulike fiskerier.

- Juksa blir mest for gøy. Det er teinefiske som blir viktigst. Jeg har så vidt kommet i gang, men har til nå levert 230 kilo sjøkreps. Den er levert til Solgård Sjømat AS i Vågstranda ute i fjorden, forteller Sondre. Han legger til at han foreløpig ikke har søkt om tillatelse, men det kommer. Han har stor tro på at sjarken skal gi ham et bra levebrød med de driftsplaner han har.