Arkivfoto: Skipsrevyen

MS «Veidar» i brann utenfor Røst

Fiskebåten «Veidar» står i brann utenfor Røst, melder Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

SISTE: 14 personer er nå om heist om bord i redningshelikopteret og er på vei til Leknes. Kystvakten vil overføre røykdykkerlag for å assistere ombord i fiskefartøyet. De siste 8 er henholdsvis omb ord i fartøyet og en liten redningsbåt som er like ved fartøyet.

Like etter klokken 20 fikk Hovedredningssentralen melding om at det norskregistrerte fartøyet hadde sterk røykutvikling om bord.

Av mannskapet på 22 har 17 gått i flåtene og flere redningshelikoptre i tillegg til Kystvakten og Redningsskøyte ble sendt til havaristen. En rekke andre fiskebåter som var i nærheten gikk også mot ulykkesstedet. 

Like før 21:30 ankom KV «Andenes» og koordinerer redningsarbeidet på stedet. Planen er å frakte mannskapet i flåtene om bord til kystvaktfartøyet.  

Politiet i Nordland oppretter mottakssenter på Leknes i samarbeid med nødetatene.

Det skal blåse liten kuling i området.

- Det er fem om bord i båten. Årsaken er at røyken hadde roet seg, og de anså det som trygt å bli værende om bord og prøve å få oversikt over situasjonen, sier Tore Hongset i HRS til VG.

Et redningshelikopter fra Bodø vil være på plass ved havaristen klokken 20:50.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

«Veidar» er 55,5 meter langt og 13,2 meter bredt. Det ble bygget ved Simek i Flekkefjord og overlevert i 2018. 

 Rederiet har opprettet sin kriseorganisasjon og samarbeider med politiet i pårørendearbeidet. Pårørende er varslet av rederiet.

Har du tips eller bilder? Kontakt oss her