DEKKSUTSTYR: Lofoten Hydraulikk leverte hydraulisk anlegg til «Julie Pauline». Her er båten bygging ved verftet i Tyrkia.

Flere store leveringer fra Lofoten Hydraulikk

– Dette er blant de største leveringene vi har hatt til denne type båter, forteller Jon Nybø og Stian Schultz Eilertsen hos Lofoten Hydraulikk.

De sikter til bedriftens levering av komplett hydraulisk-anlegg til den nye not- og snurrevadbåten «Julie Pauline».

Dette inkluderer alt av vinsjer, blant annet 20 tonns kombivinsjer, hjelpevinsjer, ankervinsjer, og tromler, pumper og styresystem til vinsjene og tankovervåkning. Tromlene har en diameter på 2,2 meter, bredde på 2,5 meter og skal romme 15 kveiler med 50 mm tau.

Blant de største leveringene

– Dette er blant de største leveringene vi har hatt til denne type båter, forteller Jon Nybø og Stian Schultz Eilertsen hos Lofoten Hydraulikk. Tidligere har de levert lignende utstyrs- og hydraulikk-pakke til fartøyene «Knut Olav», «John Kristian», «Meløyfjord» og «Arnøytind». Sistnevnte er under bygging og utrustning ved Stadyard.

Selskapet ble kontaktet av rederiet tidlig i prosessen og la inn tilbud på dekksutstyr allerede i 2018. Da det ble klart at fiskebåten skulle bygges ved Özata Shipyard i Tyrkia, ble Lofoten Hydraulikk kontaktet av verftet om å komme med et revidert tilbud.

Prøvekjører systemene

En rekke forsinkelser ved verftet har også gjort at montering av dekksutstyret har blitt forsinket med et år. De forteller at utstyret ble skipet til verftet allerede i 2021, men på grunn av forsinkelser ble det ikke montert om bord før sist sommer.

Verftet stod selv for montering av hydraulikkanlegg og vinsjer etter tegninger og spesifikasjoner fra Lofoten Hydraulikk. I denne forbindelse var personell fra Lofoten to turer hos verftet for oppfølging, igangsetting og for å stille inne trykkventiler, elektrisk kjørepanel og styresystem.

Ultimo januar gjenstod det å prøvekjøre utstyr og system under prøvefiske, for å se at alt fungerer optimalt. Lofoten Hydraulikk var til stede i Måløy for å være med på dette, samt sluttkontroll på anlegget før overlevering.