NYBYGG: Kontrakten er inngått med Myklebust Verft, og innebærer leveranse av avansert nøkkelutstyr og tjenester til den nye pelagiske tråleren til det skotske rederiet, melder MMC First Process.

Ny kontrakt på leveranse til denne pelagiske tråleren

MMC First Process skal levere utstyr til det skotske fiskebåtrederiet Sunbeam Fishing Limited. Tråleren skal bygges hos Myklebust Verft A/S og skal leveres ved årsskiftet 2025/2026.

Publisert Sist oppdatert

Det melder selskapet selv. Kontrakten er inngått med Myklebust Verft, og innebærer leveranse av avansert nøkkelutstyr og tjenester til den nye pelagiske tråleren til det skotske rederiet.

Skreddersydd 

– Leveransen fra MMC First Process inneholder en skreddersydd utstyrspakke som omfatter system for lasting av fisk, RSW kjøling med 2 ganger 1200 kW kapasitet, lossing av fisk til land og spyling og rengjøring av fisketanker. Utstyret vårt vil  bidra til å opprettholde økt biomassesikkerhet og kvaliteten på den fangstede fisken, sier Steinar Torvik og Kjell Peder Overvåg i MMC First Process.

Avansert teknologi 

Leveransen inkluderer også et automasjonssystem som muliggjør full kontroll og overvåking fra lasting til lossing av nedkjølt fisk til fabrikken på land. Automasjonssystemet vil bidra til å kvalitetsikre operasjonene tilknyttet fiskelogistikk og effektiv og pålitelig kjøling forklarer Torvik.

Bygger på erfaringer 

Levering av utstyr til det nye fartøyet er planlagt til årsskiftet 2025/ 26 og representerer i følge selskapet en spennende milepæl for MMC First Process sitt samarbeid med Myklebust Verft og Sunbeam Fishing Limited.

Overvåg og Torvik i MMC First Process er stolte over at rederi og verft igjen har valgt å samarbeide med MMC First Process. 

– Vi leverte RSW-aggregat til rederiet i 2018, og erfaringene med dette utstyret har ført til at de nå kommer tilbake og ønsker oss på nybygget. Vi ser frem til å levere utstyr til en tråler som oppfyller de høyeste standardene for kvalitet og ytelse, sier Overvåg.