Splitter nye, færøyske «Christian I. Grøtinum» kunne i helga notere seg for den nest største kolmulefangsten som noen gang er levert i Norge, med nesten 3.400 tonn levert til Pelagia sitt sildoljeanlegg i Måløy. (Foto: Sander Refsnes)

Leverte storfangst i helga

I helga leverte færøyske «Christian I. Grøtinum» tidenes nest største kolmulefangst til Pelagia Måløy sildoljefabrikk i Deknepollen.

Publisert Sist oppdatert

Fangsten var på hele 3.394 tonn med kolmule, og dette skal være den nest største kolmulefangsten som er tatt her til lands.

– Veldig moro

Til sammenligning endte fjorårets lofotkvantum på 34.400 tonn med skrei. Så «Christian I. Grøtinum» kunne i teorien tatt hele det kvantumet for en hel armada med kystfiskefartøy på ti sjøvær, alt annet likt. 

– Det er kjekt med sånne fangster! Det var god kvalitet på kolmula, og en ny flott båt, knegger en fornøyd fabrikksjef Stig Morten Jakobsen hos Pelagia Måløy sildoljefabrikk til Kystmagasinet.

Kolmula vil bli brukt til fiskemel og fiskeolje. Verdien av helgas fangst endte på vel ni millioner kroner.

– Kolmula er en god proteinkilde, og denne fangsten vil nok ende opp hos forindustrien, avslutter Jakobsen.

Slo rekord fra 2020

Kystmagasinet har ikke lyktes i å få kontakt med skipperen ombord på «Christian I. Grøtinum». Dette skal etter det vi erfarer skyldes et midlertidig internettproblem ombord, og ikke seiersrus eller jubeldans.

Den største kolmulefangsten som er tatt noen sinne, ble tatt av «Slaaterøy» i fjor vinter.

RETTELSE: Kystmagasinet kom tidligere i dag i skade for å skrive at dagens fangst var den største i Norge noen gang. Det riktige er at «Slaaterøy» landet 3.500 tonn i mars 2021.