OPPBRAKT: – Medlemmer av Kystvaktens spesialstyrke, politifolk og representanter for Fiskeridirektoratet bordet fartøyet, melder Morgunbladid. Skjermbilde fra Marine Traffic. Bilde kun for illustrasjon.

Norsk fiskefartøy oppbrakt og bordet på Island

Islands politi gjennomfører nå etterforskning av fartøyet i samarbeid med Kystvakten. Ifølge Morgunbladid skal skipperen ombord ha erkjent at de fisket i et begrenset farvann.

Publisert Sist oppdatert

Hendelsen skal ha skjedd rett før helga, og i følge meldingen fra Morgunbladid, skal skipet ha blitt oppbrakt og bordet av Kystvaktens spesialstyrke, politiet og det islandske Fiskeridirektoratet.

Ble oppdaget elektronisk

I følge en melding fra Kystvakten skal skipet ha blitt oppdaget på et elektronisk overvåkningssystem, og bedt om å sette kurs mot havna i Reykjavik.

– Inspektører ved Kystvaktens kommandosentral ble i går kveld oppmerksom på at et norsk skip fisket innenfor et begrenset område av fiskerijurisdiksjonen. Skipets vakthavende offiser ble da gjort oppmerksom på at hun befant seg innenfor et begrenset område. Inspektørene tok umiddelbart kontakt med vakthavende offiser som innrømmet at skipet fisket, og skipet ble henvist til havnen, skriver Morgunbladid.

Erkjente at skipet fisket

På kaia sto representanter for ordensmakten klare, som umiddelbart gikk ombord for å sikre bevis og foreta avhør.

– Fiskefartøyet ankom Reykjavík i går kveld og medlemmer av Kystvaktens spesialstyrke, politifolk og representanter for Fiskeridirektoratet bordet fartøyet i morges. Det ble gjennomført samtaler med skipets mannskap, samt en gjennomgang av fangstlogg og fiskeredskaper», heter det i kunngjøringen.

Har gått fra havn

Det norske fartøyet skal nå ha forlatt Reykjavík.

– Politiet gjennomfører en pågående etterforskning i samarbeid med Kystvakten, melder avisen.

Det opplyses ikke noe om hvilket fartøy det er snakk om, eller hvilket fiske det var involvert i.