Storbritannia

UT AV UK: Iceland Seafoods CEO, Bjarni Armannsson, velger å stenge fabrikken i Grimsby.

Iceland Seafood trekker seg ut av Storbritannia

Det islandske sjømatkonsernet Iceland Seafood har kunngjort at de stopper aktiviteten ved fabrikken i Grimsby og trekker seg ut av Storbritannia.

Kroken på døra betyr at nesten 200 ansatte mister jobben i Grimsby.

Allerede etter andre kvartal uttalte styret at de ville revurdere sin strategi i UK. Nå har altså styret besluttet å legge ned fabrikken og forlate det britiske markedet.

Utfordringer pga Covid19

Selskapet har produsert fisk ved anlegget i Grimsby siden 2018, og i mars 2020 stod nye fabrikkfasiliteter klar, like før Covid19 brøt ut.

Aktiviteten ved fabrikken har vært svært preget av nedstenging og restriksjoner som følge av Covid19, og etter hvert på grunn av Brexit, skriver selskapet i sin kunngjøring.

Fokus mot Spania

Fabrikken her har stått for 10 prosent av selskapets omsetning. Nå har selskapet rettet fokus mot Spania og Irland for foredling av fisk.

Beslutningen om å forlate UK-markedet er basert på lønnsomhetsperspektiv, og at det britiske markedet ikke lenger er strategisk passende for selskapet.

Tungvint marked

Iceland Seafoods CEO, Bjarni Armannsson, har uttalt til Huffington Post at å importere fisk fra sørøst-Asia er blitt mer tungvint og at det britiske markedet er blitt vanskeligere etter Brexit.