Geirmyra
Bernt Sætre og sønnen Johan Sætre-Hansen.

Lekre fiskeretter servert til barn

– Har dere booka bord? Juniorkokken Benjamin ser opp på gjengen som har stilt seg i kø. Alt er i orden og barna blir vist inn i restauranten. På menyen står det kaldrøyka sei fra Kristiansand og breiflabbhalv med blomkål, selleripuré, brokkolini og sellerirotsmørsaus.

Publisert

Inne står kjøkkensjefen på UNDER, Bernt Sætre, sønnen Johan Sætre-Hansen og kjøkkensjefen for UNDERs testkjøkken, Arnold Egeli, og legger opp forretten. Alle barna setter seg rundt kjøkkenbordet og får presentert forretten. Seien pensles med eplesaus og serveres med stekt løk.

– Det er lov å si at det er litt rart, sier Bernt. Men de fleste synes det er skikkelig godt.

Geitmyra
Juniorkokkene Benjamin og Lotta.

Juniorkokkene Lotta og Benjamin har mye å gjøre. Det er hele seks bordsettinger i løpet av de tre timene sjømatfesten på Geitmyra varer.

– Men det er gøy også. Det er ikke så mange restauranter der alle gjestene er mellom 3 og 12 år, smiler Benjamin.

Geitmyra
De aller minste koser seg også.

Etter forretten blir barna vist til bordet der de skal sitte. Det er dekket opp med hvite duker og stearinlys. Breiflabbhalene faller i smak. En liten jente ser opp på storesøsteren sin:

– Kan jeg spise din posjon også? Barna synes det er skikkelig stas at den eksklusive restaurantopplevelse bare er for barna.

– Det er urettferdig, ler en pappa.

Geitmyra
Og litt større koser seg på restaurant.

Bernt er også fornøyd med dagens restaurant:

– Det er utrolig kjekt for oss på Under å få være med på en så fantastisk fest og servere vår mat til så mange flotte barn. Vi storkoste oss!