MV «Gardar» er solgt til Island, og går nå under navnet «Gullberg».
MV «Gardar» er solgt til Island, og går nå under navnet «Gullberg».

Snurperen MV «Gardar» solgt til Island

Ringnotsnurperen MV "Gardar" er solgt til Island.

Publisert Sist oppdatert

Nylig ble ringnotsnurperen MV «Gardar» solgt til det islandske fiskerederiet Vinnslustøðin hf. Snurperen skiftet samtidig navn til «Gullberg». Prisen er ikke gjort offentlig.

Fartøyet ble denne uka velsignet under en seremoni på Vestmannaeyjar, og er nå klar for makrellfiske i Smugur.

Selskapets fornyelse

Styreleder i selskapet, Gudmundur Örn sa litt om deres planer videre for fartøyet og selskapet under seremonien.

– «Gullberg» vil være et av selskapets fire pelagiske fartøy, og oppkjøpet er en del av selskapets fornyelse og styrking av skipsfartsopsjoner, som er i tråd med de investeringsplaner som selskapets la frem på sine generalforsamling i april.

Tilbake på islandske hender

Fartøyet er bygd ved Flekkefjord Slipp i 1998, er drøyt 71 meter langt og 13 meter bredt og har en lastekapasitet på 2100 m3. Hovedmotoren er på 8300 hk og ble satt på skipet i 2020. Det har i løpet av sin driftstid blitt omfattende renovert.

Det har tidligere hatt islandske eiere, først som «Margaret EA» i 2006 og senere som «Bait NK» i 2010, før Gardar AS i Bekkjarvik overtok det i slutten av 2013. Nå er den tilbake på islandske hender som «Gullberg VE».

Lang fiskerihistorie

Selger av skipet er fiskeriselskapet Gardar AS, som er et datterselskap av en etablert familiebedrift fra Bekkjarvik i Austevoll kommune - på vestkysten av Norge. Selskapet har en historie på mer enn 120 år, og har hatt flere fartøy som har drevet sildefiske i Nordsjøen og ved Island opp gjennom tidene.