FIKK MER KVOTE: Det er til nå tatt rundt 206 000 tonn av totalkvoten som da ligger rundt 380 000 etter bytteavtalen, melder Sildesalgslaget.

Snart slutt for lodda - jevnt sig på kolmula

I slutten av forrige uke kom avtalen med EU på plass som betyr at norske fartøy har rundt 74 000 tonn ekstra kolmule. Dette kommer i tillegg til den opprinnelige kvoten.

Publisert Sist oppdatert

Når uke 11 nå er ferdig står det rundt 2 800 tonn lodde igjen av kvoten på 37 150 tonn. Rundt 21 300 var tatt denne uken, en dobling fra uken før, melder Sildesalgslaget.

Avslutter loddefisket denne uka

Nå ser man for seg at loddefisket avsluttes alt i løpet av uka.

– Det har vært et jevnt godt fiske, all honnør til fiskerne og kjøperne som har bidratt her, sier fungerende salgsleder Sigurd Vedøy.

De fleste fangstene denne uken er tatt nordvest av Nordkapp og lever fra Tromsø til Florø.

– Det er mye som har gått til rognpressing denne uken. De siste båtene er på feltet og vi ser for oss at fisket blir avsluttet denne uken. Prisen har vært jevn god og stigende nå på slutten, så mange er fornøyd både med den og tilgangen på fisk, sier Vedøy

Eu-avtale gav ekstra kolmulekvote

I slutten på uken kom avtalen med EU på plass og bytteavtalen betyr at norske fartøy har rundt 74 000 tonn ekstra kolmule i tillegg til den opprinnelige kvoten på 304 000 tonn. Norske fartøy har også anledning til å fiske i EU-sonen.- Det hadde begynt å dabbe av i internasjonalt farvann då avtalen kom, så nå er flåten trukket inn i EU-sonen, sier Vedøy.

Det er nå 5-6 båter på feltet med flere på vei. Det er til nå tatt rundt 206 000 tonn av totalkvoten som da ligger rundt 380 000 etter bytteavtalen.

Litt hestmakrell å få

Det har vært noen mindre fangster av hestmakrell både nord og sør for Stadt som har gått til Florø samt 20 tonn makrell tatt sør om Bergen