Fiskets gang uke 6

LAR VENTE PÅ SEG: Skreien lar vente på seg, og sist uke gikk også fangstene av sei og hyse betraktelig ned, viser tall fra Råfisklaget. Bilde for illustrasjon.

Beskjedne fangster av sei og hyse

Det var beskjedne fangster av sei, hyse og kongekrabbe sist uke, noe uværet må ta sin del av skylda for.

Det var levert 53 tonn kongekrabbe, 740 tonn sei og 80 tonn hyse siste uke.

Lavere fangster av sei

Seifisket var betydelig lavere enn foregående uker, og gikk ned med 2760 tonn fra uka før. Verdien for landet sei kom på 10 millioner kroner.

Fangstene var tatt på snurrevad (310 tonn) og garn (425 tonn). Garnseien og halvparten av snurrevadseien ble levert i Lofoten/Salten, mens resterende snurrevadfangster var godt spredt, melder Råfisklaget.

Beskjedent kvantum

Når det gjelder fersk hyse var det beskjedne kvantum sist uke, der halvparten ble tatt på line/autoline og 25 tonn var tatt på snurrevad. Verdien for landet fersk hyse var på 1 million kroner.

Også kongekrabben opplevde over en halvering av landet kvantum, med 53 tonn til en verdi av 16,5 millioner kroner. Uka i forveien ble det landet 112 tonn til en verdi av 35 millioner.

God snittpris

I all hovedsak ble krabben tatt i det regulerte fiske av 127 fartøyer, mens 1 tonn ble levert av 19 fartøyer i det uregulerte fisket.

Råfisklaget skriver at snittprisen på A-kvalitets hannkrabbe var på 383 kroner per kilo, en økning på 2 kroner fra uka før.