KUVENDING: For noen dager siden fikk fiskerne på Helgeland beskjed om at oppdrettstorsken de helt ufrivillig får i garnene sine, vil gå av den ordinære torskekvoten deres. Fiskeridirektør Frank Bakke Jensen går nå ut og sier at direktoratet snur, og at den ikke vil gå av den ordinære torskekvoten deres.

Direktoratet bråsnur om oppdrettstorsk: – Skal ikke regnes av kvoten allikevel

For et par dager siden ble det bestemt at oppdrettstorsk som fiskerne på Helgeland får i garnene sine, skal avregnes mot den ordinære kvoten. Sinte og fortvilte fiskere får nå kontrabeskjed.

Publisert Sist oppdatert

– Fiskeridirektoratet jobber nå med å finne en praktisk løsning på utfordringen fiskere har fått som har fisket og levert oppdrettstorsk i og rundt Meløy i Nordland. Den leverte oppdrettstorsken skal ikke avregnes på torskekvoten til den enkelte fisker, uttaler direktoratet i en pressemelding.

– Ikke hensiktsmessig

Det har skapt frustrasjon for yrkesfiskere at oppdrettstorsken de leverer blir kvoteavregnet. Dette har man tatt seg ad notam.

– Vi ser at dette ikke er hensiktsmessig og vi jobber derfor nå med å finne en god løsning som kan få rømt oppdrettstorsk bort fra sjøen, og samtidig på en slik måte at fiskerne ikke blir skadelidende dersom de fisker og leverer oppdrettstorsk. Dette gjør vi i samarbeid med salgslagene og Nærings- og fiskeridepartementet, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen.

Vil fortsatt ha tips om rømt oppdrettstorsk

Direktoratet ønsker fortsatt tips om fangst av oppdrettstorsk i området.

Her kan du tipse Fiskeridirektoratet:

– Legg gjerne ved bilde av fisken. Tipsene vil være til hjelp for vår vurdering av omfang og spredning av oppdrettstorsken, sier fiskeridirektøren.