Fisketaco.

Omfavner fryste matprodukter

Fryseren har fått en ny vår, særlig blant unge voksne. En ny rapport fra Findus, Frozen in Focus, viser at stadig flere ser fryst mat som et smart valg for å spare tid, penger og redusere matsvinn. I vareutvalget inngår fryste fiskeprodukter.

Publisert

Samtidig forsvinner gamle fordommer – i dag er fryst mat en naturlig del av hverdagen for mange.

Findus og morselskapet Nomad Foods har nylig lansert sin aller første globale, årlige rapport Frozen in Focus, basert på en omfattende undersøkelse i Frankrike, Sverige, Italia, Tyskland og Storbritannia. Rapporten viser blant annet at over én av tre (35 %) ønsker seg en større fryser hjemme. Nesten én av tre bruker også fryseren mer enn de gjorde for fem år siden. Bare ni prosent sier at de bruker den mindre enn før.

Sparer tid

Når folk blir spurt hvorfor de velger ffryst mat, er det mest vanlige svaret at det sparer tid (51 %). Deretter at det reduserer matsvinn (47 %) og at det gjør at man slipper å handle like ofte (47 %). Hele 93 % svarer at mat fra fryseren har blitt en positiv og selvfølgelig løsning i hverdagen.

Den globale rapporten Frozen in Focus viser også at fryst mat er en tydelig del av folks matvaner. Over én av fire sier at de spiser fryst mat minst fem ganger i uken. I Frankrike og Italia gjelder det over 30 prosent. I vårt naboland Sverige er andelen enda høyere – hele 44 prosent sier at de spiser fryst mat minst fem ganger i uken.

Gjør hverdagen enklere

– Gjennom vår årlige rapport Frozen in Focus kan vi følge trender og forbruksmønstre i flere europeiske land, og bidra med innsikt som hjelper folk å ta smarte valg rundt fryst mat. Undersøkelsen bekrefter det vi lenge har sett hos våre kunder – at fryst mat er en enkel måte å spare tid, penger og redusere matsvinn på. Som en ledende aktør innen fryst mat ser vi det som vårt ansvar å vise hvordan fryst kan gjøre hverdagen enklere, uten at det går på bekostning av smak eller kvalitet, sier Erik Aunet, Country Manager i Findus Norge.

Men selv om fordelene med fryst mat er mange, finnes det også noen begrensninger. Frozen in Focus viser at over halvparten mener at frysekapasiteten hjemme påvirker hvordan de handler. Og 41 prosent sier seg enige i at de trenger en større fryser.

Ledende innen dypfryst mat

Findus Norge AS er landets ledende næringsmiddelselskap innen dypfryst mat. Sortimentet består av dypfryst fisk, ferdigretter, grønnsaker, wok, poteter, kaker og bær. Findus Norge har idag ca 300 ansatte, og omsetter for ca. 1,3 milliarder kroner. Hovedkontoret til Findus Norge ligger i Asker og virksomheten har fabrikker på Hedrum ved Larvik og Tønsberg. Her produseres en stor del av Findus-produktene som selges i Norge.