FARE: Vrakgods fra uværet «Hans» har funnet veien helt ut i sjøen langs Sør- og Østlandet. Nå advarer Kystverket alle sjøfarende om faren den utgjør.

Kystverket advarer mot store mengder vrakgods i sjøen fra uværet «Hans»

Kystverkets sjøtrafikksentral i Horten har fått en rekke meldinger om trær og vrakrester i sjøen fra Kristiansand til svenskegrensen etter ekstremværet Hans – og det er ventet å øke de neste dagene

Publisert Sist oppdatert

Uværet «Hans» som har rast i innlandet de siste dagene, får også konsekvenser for ferdselen til sjøs. Nå advarer Kystverket alle sjøfarende på Sør- og Østlandet om store mengder vrakgods i havet.

– Det kan være tømmerstokker, planker eller andre gjenstander som har kommet ut i sjøen etter flommen de siste dagene. Slike gjenstander kan føre til uhell og skape farlige situasjoner for både store og små båter. Det begynner også å bli tidlig mørkt om kveldene og det da er det kan være vanskelig å se disse gjenstandene, forteller Paul Willy Paulsen, sjøtrafikksentralsjef i Horten VTS.

Skal du ut på sjøen de nærmeste dagene, er rådet fra Kystverket å være ekstra oppmerksom, tilpasse hastigheten og løfte blikket.