NORSKE LEVERANDØRER: Brunvoll har nylig signert kontrakt med Westcon Yards i Ølensvåg for leveranse av en bred portefølje av Brunvoll-produkter til et nytt fiskefartøy for eier M. V. Quantus Limited og Peter & J. Johnstone Limited, lokalisert i Peterhead, UK. Konstruktører er Salt Ship design.

Brunvoll med enda en kontrakt for fiskefartøy for Westcon

Brunvoll har nylig signert kontrakt med Westcon Yards i Ølensvåg for leveranse av en bred portefølje av Brunvoll-produkter til et nytt fiskefartøy for eier M. V. Quantus Limited og Peter & J. Johnstone Limited, lokalisert i Peterhead, UK.

Publisert Sist oppdatert

– Inkludert er den opptrekkbare azimuth combi-thrusteren som er på veg til å bli industristandard for nye fiskebåter. Fartøyet er designet av Salt Ship Design, og vil bli levert fra verft mot slutten av 2025. Det melder Brunvoll i en pressemelding. 

Skal levere hovedpropulsjon

Brunvoll’s leveranse til Quantus vil bestå av hovedpropulsjon og reduksjonsgir, BruCon-kontrollsystem for propulsjon og thrustere, aktre tunnel-thruster, og i baugen en opptrekkbar combi azimuth- og tunnel-thruster.

Hovedfunksjonene til combi-thrusteren er å fungere som tunnel-thruster i øvre posisjon, og som nedsenket azimuth manøvrerings- og propulsjonsenhet. Den opptrekkbare azimuth combi-thruster gir bruksverdi i flere operasjoner, fra å gi ekstra manøvrerbarhet ved kai, til å gi ekstra thrust og økt manøvrerbarhet under fiskeoperasjoner ved at fartøyet kan holde kursen i røffere vær som ellers ville ha resultert i avdrift. 

– Combi-thrusteren bidrar ellers til redusert drivstofforbruk ved at man unngå uoptimal bruk av hovedpropell og ror. Den opptrekkbare azimuth combi-thrusteren har også blitt rapportert brukt til å bringe fartøy og mannskap trygt tilbake til havn ved svikt på andre vitale systemer ombord.

Har levert tidligere

Kundene M. V. Quantus Ltd. og Peter & J. Johnstone Ltd. har også tidligere installert Brunvoll-thrustere i sine fiskefartøy. Quantus vil bli bygd som pelagisk tråler med fokus på lave utslipp, trygge arbeidsdager, høy fiskekvalitet og vil operere ut fra Peterhead (UK), som er en av Europa’s største hvitfiskhavner.