HOLDT SEG GOD I VERDI: "Hermine" ble solgt for nesten fire millioner kroner.

27 år gammel Selfa solgt for millioner

En eldre sjark har ofte høy verdi forutsatt at den er godt vedlikeholdt. Denne 27 år gamle sjarken er kjøpt for en pris ikke langt unna det en får en splitter ny like stor sjark for.

Publisert Sist oppdatert

Sjarken, ex. «Helmine» er solgt av Reinholdtsen Kystfiske AS på Myre i Nordland. Sjarken ble levert av Selfa Båt Trondheim AS i 1995. Den fikk ny motor, en Doosan med ytelse på 320 hestekrefter i 2014.

Kjøper er MS Vikar 1 AS i Honningsvåg. Eiere av rederiet er Kjell Tore Mæland fra Bremnes sør for Bergen, og Fylkesnes Holding AS som blant annet eier oppdrettsselskapet Fylkesnes Fisk AS som i fjor hadde en omsetning på 268 millioner og et overskudd på 84 millioner.

Skal fiske i åpen gruppe

Ifølge Fiskerikonsulent AS i Svolvær som har formidlet salget, skal fartøyets driftsgrunnlag være torsk, hyse og sei i åpen gruppe, samt øvrige ikke kvotebelagte arter.

For sjarken, som har en lengde på 10,97 meter og bredde på 3,57 meter, betalte de nye eierne 3,95 millioner kroner. Sjarken som nå heter «Vikar 1» ble registrert i merkeregisteret i november. Prosessen med å få godkjent kjøpet tok ekstra tid siden Fiskeridirektoratet ville forsikre seg om at rederen hadde full og reelt eierskap til, og kontroll over fartøyet.

Kystmagasinet har tidligere publisert artikler som viser at en del Selfa-sjarker holder seg svært godt i verdi, og kan i en del tilfeller kan stige i reell verdi om det tas hensyn til inflasjon.