HAVETS SØLV: – De større fartøyene har tatt sine fangster utenfor fjordlinjene, og det ser ikke ut som silda har noe hastverk med å flytte på seg, opplyser Norges sildesalgslag i sin ukesrapport.

Jevnt sig på NVG-silda og gode makrellfangster i uke 3 - tross dårlig vær

– Forrige uke var preget av dårlig vær, og fredag kom ut som beste innmeldingsdøgn med 5 600 tonn NVG-sild. Makrellen er det fortsatt utlendingene som står for, opplyser Norges sildesalgslag.

Publisert Sist oppdatert

– Uken har vært noe preget av dårlig vær, men det er registrert godt over 33 000 tonn i journalen og fredag kom ut som beste innmeldingsdøgn med 5 600 tonn, melder laget.

Fortsatt godt fiske i fjordene

Den minste flåten har låssatt 330 tonn denne uken og det meldes fremdeles om godt med sild inne i fjordene, både i Kvænangen og på Reisafjorden.

– De større fartøyene har tatt sine fangster utenfor fjordlinjene her og det ser ikke ut som silda har noe hastverk med å flytte på seg. I tillegg har det også denne uken vært fiskeri vest av Sørøya.

«Vikingbank» har jaktet sild i Norskehavet, men det meldes om lite registreringer og stor spredning på silda i havet.

Stor, fin sild

Snittstørrelsen på den fine silda er rundt en 250-300 gram.

– Det kan se ut som at vi også denne uken vil få noe ruskevær, men vi forventer et jevnt sig på NVG-silda framover. Ellers forventer vi at ringnotflåten vil bevege seg mot Island i nærmeste fremtid, så det blir spennende å se hvordan loddefisket utvikler seg.

Makrellen utenfor Orknøyene

De utenlandske fartøyene har også fått kjenne litt på været denne uken, men det er registrert gode fangster i journalen og totalt er det innmeldt 14 000 tonn med makrell. Fisket har i hovedsak foregått nordvest av Orknøyene og snittstørrelsen på makrellen ligger i området 380-400 gram.

– Det har også vært et godt fiskeri på hestmakrell denne uken, åtte fartøy har meldt inn til sammen 267 tonn. Fangstene er registrert i området fra Osterøy, Vestland i nord til Karmøy, Rogaland i sør. Vel 100 tonn av kvantumet er låssatt.

Brisling og kolmule

Seks fartøy har fangstet totalt 130 tonn med kystbrisling fra Sognefjorden denne uken, 65 tonn er låssatt.

– Søket etter nordsjøsild har pågått også denne uken, dessverre har ikke registreringene vært det store.

To islendinger har meldt inn totalt 5030 tonn med kolmule denne uken.

– Der har fangstingen foregått i området mellom Færøyene og Shetland.