GLEDER SEG: F.v. Geir Østensen, Tine Von Lowensprung og John Breivik har store forventninger til årets BlueFish-messe.

BlueFish melder om stor pågang

BlueFish-messen går av stabelen 5. - 7. september, og stedet er Ålesund. Nå begynner det i følge arrangørene å haste for utstillere som vil melde seg på.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er så glade for å kunne meddele at vi ligger langt foran tidligere år, og har allerede solgt ut 60 prosent av arenaen. Vanligvis ligger vi en del etter hva vi gjør i år, jubler Tine Von Løwensprung i BlueFish-teamet til Kystmagasinet.

Utstillere fra mange land

Rundt ti prosent av plassene er reservert.

– Når det gjelder interessen er den god. Vi har interesse fra flere land og allerede er det påmeldt utstillere fra Færøyene, Sverige, Danmark, Tyrkia, og vi er i diskusjon med firmaer fra Frankrike, Spania og England.

Det er fjerde gang BlueFish Expo blir avholdt, og arrangørene opplyser at de satser stort. 

– Å bruke hele arenaen blir første gang vi gjør. Per nå er vi kommet mye lengre og solgt ut mye større areal enn vi tidligere har gjort når det er såpass «lenge» igjen til messen. Vi ligger bra an og satsingen på å selge ut hele hallen er innenfor rekkevidde, sier Von Lowensprung.a

Skjæran åpner

I tillegg til utstillere fra flere nasjoner frister arrangørene med en foredragshall med tidsaktuelle temaer. Messen blir åpnet av fiskeriminister Bjørnar Skjæran.

– I tillegg blir det kulturelt innslag av The Brass Brothers. I foredragshallen blir det blant annet politisk debatt om temaene grunnrenteskatt og kvotemelding 2.0, hvor Pål Bakke er debattleder. 

Finn-Arne Egeness, Chief Analyst Seafood, i Nordea kommer og skal snakke om sjømatmarkedet etter pandemien. Bjørn Erik Stabell, head of sustainability, i Sjømatrådet som kommer og snakker om hvorfor bærekraft er viktig for sjømat fra Norge. 

Første år med egen ansatt

I år er første gang BlueFish har en egen ansatt, som har jobbet med messen på heltid.

– Jeg ble ansatt i fjor, og har jobbet med årets messe i snart ett år, sier Von Løwensprung.

Nå oppfordrer hun folk til å melde seg på så raskt som de kan. Både utstillere og de som vil delta på foredragene.

– Du vil ikke gå glipp av dette! Foredragshallen har plass til 200 personer, så det er først til mølla, avslutter hun.

Billettene kommer i salg fra 21. juni.