SVÆRING: – Vi kjempet lenge. Det var mange ganger størja falt ut i sjøen igjen før vi fikk den over ripa. Så vi jobbet i tre timer for å få den opp, forteller skipper Roar Norheim.

Slåss i tre timer for å få denne over ripa

Fisketuren ble et slit for de to størjefiskerne fra Bulandet her forleden. Men vel verdt slitet, skal vi tro skipperen. Hele 30 000 kroner kunne de innkassere etter å ha fått fangsten på land.

Publisert Sist oppdatert

Roar Norheim (63) er i dag delvis pensjonist, etter å ha vært yrkesfisker hele sitt liv. I går hadde han med seg en mann som mannskap, for turen sin del. Det ble en begivenhetsrik dag på sjøen, for dem begge.

Fast fisk etter fem minutter

Norheim forteller:

– Vi kom ut på sjøen vest av Goksøyene og så masse fisk. Det var fint vær, og satte ut dorgen. Etter fem minutter var det fast fisk. Vi skjønte at det var noe stort, og vi skjønte hva det var. 

– Så raste det ut 6-700 meter med snøre, før vi begynte å ta inn igjen. Så ble snøret lett en stund, og vi trodde vi hadde mistet den. Men så ble det tungt igjen, og vi skjønte at vi hadde fast fisk.

Det var tungt å få fisken over ripa, skal vi tro Norheim.

– Ja, vi kjempet lenge. Det var mange ganger størja falt ut i sjøen igjen før vi fikk den over ripa. Så vi jobbet i tre timer for å få den opp. 

Roar Norheim fra Bulandet

Ikke fått på dorgestang før

Da var de slitne begge to.

– Det var vi, ja.

Noen feiring ble det heller ikke.

– Neida, vi begynte å rigge oss til neste dag. Men da var det dårlig vær, så det ble ingen fangst, sier Norheim sindig.

– Jeg har ikke fisket størje med dorge før, men med not for mange år siden. Så vi lærer dette litt etter hvert, humrer han.

SKUTA: Roar Norheim. Han er skipper på båten «Vestøy», ein 34 fots Viknes kystsjark

Et kvart tonn sushi

Størja var 248 kilo rundt vekt, i følge Norheim. Det betyr at det ble litt penger i kassen for slitet.

– Vi fikk vel 150 kroner kiloen. Så hele størja kom på rundt 30 000 kroner.

Nå er størja på tur ut på markedet og til tallerknene til fiskesultne kunder lenger sør i landet, i følge ham selv.

– Den har vi levert, og den ble sendt til Oslo. Den blir nok spist. Det må jo være alvorlig mye sushi i en sånn fisk, konstaterer han.

Om det blir flere størjer fremover, vet han ikke.

– Det kommer jo an på været. Men jeg ser ikke bort fra det, og håper det.

Det var avisa Firdaposten som først meldte om saken.