EKSPERT: Jan Hinriksson forteller at det er mulig å fiske lysing både utenfor kysten og i fjorder, men det krever litt spesialkunnskap.
EKSPERT: Jan Hinriksson forteller at det er mulig å fiske lysing både utenfor kysten og i fjorder, men det krever litt spesialkunnskap.

Den er Nordsjøens barracuda

Lysingen er en meget velsmakende fisk som har blitt mer vanlig utenfor norskekysten, muligens på grunn av klimaendringene. Likevel er den sjelden å se på middagsbordet.

Publisert Sist oppdatert

Lysing er en sjelden matfisk i Norge, men i virkeligheten er dette en av havets mange delikatesser.

– Den spises i store deler av verden, men nordmenn er jo ganske tradisjonsbundne når det gjelder fisk, kommenterer stangfiskekspert Jan Hinriksson fra Havforskningsinstituttet.

Det er jo faktisk ikke så lenge siden vi begynte å spise breiflabb, heller, legger han til.

Bli abonnent hos Kystmagasinet.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kystmagasinet.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk