POLITISK JORDSKJELV:

KUVENDING: Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (FrP) gleder seg til å sette i gang sitt nye politiske prosjekt. – Jeg føler at jeg har kommet hjem. Nå skal vi se fremover og lage masse god politikk, sier han til Kystmagasinet.

SISTE: Melder overgang til FrP – fortsetter som fiskeriminister

APRILSPØK: – Vi har vært klar over dette en stund. Det er ingen krise for oss, opplyser Statsministerens kontor i en pressemelding sent fredag.

Publisert Sist oppdatert

Kjære leser. Saken du nå leser, var Kystmagasinets aprilsnarr for 2023. Alle intervjuer i saken er fiktive, og har ingen hold i virkeligheten. Vi ønsker alle våre lesere en riktig god påske! Red.

I følge Bjørnar Skjæran er partiskiftet slutten på en lang tankeprosess fra hans side.

– Jeg opplever at Fremskrittspartiet har en mye bedre politikk for kysten og fiskeriene enn det Arbeiderpartiet har hatt de siste årene, sier han til Kystmagasinet på telefon fra sitt hjem i Lurøy kommune.

Mulig statssekretær fra FrP

Selv om han nå melder overgang til nytt parti, skal han altså fortsette i vervet som fiskeri- og havminister.

– Men det er mulig jeg får inn en ny statssekretær, fra FrP. Og siden Per Sandberg er opptatt med hotelldrift i særklasse, er vel neppe han aktuell, sier statsråden med en latter.

Skjæran kom først inn i politikken så langt tilbake som i 1987. Da i kommunestyret i hjemkommunen. På spørsmål om hvordan det føles å skifte parti etter så lang tid, svarer han:

– Jeg føler vel at dette er som å komme hjem. I hvertfall politisk. Nå skal vi se fremover, og lage masse god fiskeripolitikk for kyst og bygd.

– Ikke krise for Ap

– Vi har vært klar over dette en stund. Jeg har tenkt nøye gjennom saken, og har landet på at Bjørnar kan fortsette i vervet som fiskeri- og havminister selv om han nå representerer et annet parti. Forskjellene i norsk politikk er tross alt ikke så store, så vi skal nok finne gode, omforente løsninger, opplyser Statsministerens kontor i pressemeldingen.

I meldingen avdramatiserer statsminister Jonas Gahr Støre at Skjæran, som inntil i går kveld også satt som nestleder i partiet sentralt, nå skifter parti og politisk retning.

– Dette er ikke noen krise. For et par uker siden var jeg på et ministermøte i Paris. Der fikk vi servert muggen ost. Det var en krise man kunne ta og lukte på, i motsetning til denne, nikker Støre megetsigende.

Fornøyd Listhaug

Det har lørdag morgen ikke lyktes Kystmagasinet å få noen kommentar fra Fremskrittspartiets leder Sylvi Listhaug.

Sentralt plasserte kilder ved partikontoret røper allikevel at man er svært fornøyde med å ha kommet i regjeringsposisjon igjen – om enn på en noe uortodoks måte.

– Den eneste som har reservert seg hos oss, er Carl I. Hagen, som advarte oss mot å «slippe reven inn i hønsehuset», som han formulerte det, sier kilden hoderystende.

Kjære leser. Saken du nå leser, var Kystmagasinets aprilsnarr for 2023. Alle intervjuer i saken er fiktive, og har ingen hold i virkeligheten. Vi ønsker alle våre lesere en riktig god påske! Red.