SVÆRING: Det nye fartøyet, kalt «Austral Odyssey», vil ha en lengde på 70 meter og en bredde på 14,6 meter, opplyser Brunvoll.
SVÆRING: Det nye fartøyet, kalt «Austral Odyssey», vil ha en lengde på 70 meter og en bredde på 14,6 meter, opplyser Brunvoll.

De skal levere framdrift og manøversystem til «Austral Odyssey»

Båtbygg AS har inngått en avtale med Brunvoll om en komplett framdrifts- og manøvreringsløsning for Austral Fisheries' nye fiskefartøy. 

Publisert Sist oppdatert

Det melder Brunvoll i en pressemelding. 

– Fartøyet er designet av Marin Teknikk AS for operasjoner i Antarktis-området, omgitt av noen av verdens tøffeste værforhold, skriver Brunvoll.

70 meter langt

Det nye fartøyet, kalt «Austral Odyssey», vil ha en lengde på 70 meter og en bredde på 14,6 meter. Framdrifts- og manøvreringsløsningene valgt for dette fartøyet består av en aksellinje-propell med en 2-trinns girkasse med kraftuttak (PTO) og kraftinntak (PTI). 

Fartøyet vil også ha en tunnelthruster akterut og en inntrekkbar azimuth combi thruster forut, samt Brunvoll frekvensomformer og startersystem. Alle komponentene vil bli integrert i Brunvolls eget framdrifts- og thruster-kontrollsystem, BruCon PTC. 

– Denne kombinasjonen vil skape en pålitelig og effektiv løsning for operasjoner langt fra land i området kjent som The Roaring Forties og The Furious Fifties. 

Et av Australias største

Austral Fisheries eier og driver en av Australias største flåter av fiskefartøyer. Flåten består av 18 fartøyer med ulike operasjonsområder og fangsttyper, fra tannfisk i sør til reker og tropisk revfisk i nord. Austral Fisheries mottok fiskefartøyet MS «Cape Arkona» fra Båtbygg AS i 2020, som også har en komplett framdrifts- og manøvreringsløsning fra Brunvoll.