HYDRO: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) åpnet Hydros nye resirkuleringsanlegg i Årdal.

Åpnet nytt Hydro-anlegg i Årdal

Hydros nye resirkuleringsanlegg i Årdal sikrer selskapet betydelige fortrinn i det grønne skiftet.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka åpna næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) Hydro sitt nye resirkuleringsanlegg for aluminium.

Vestre: - Et forbilledlig eksempel på det grønne skiftet.

Betydelig investeringer

Hydro har gjort betydelige investeringer i resirkuleringsteknologi som svar på den økende etterspørselen etter aluminium med lavt karbonavtrykk.

Vestre sa i sin åpningstale at han var glad bedriften har gjort viktige investeringer ved fabrikken i Årdal for å sikre aluminium med lavt karbonavtrykk til industrien som trenger det.

- Dette er et godt eksempel på norsk industri går foran i omstillingen og sikrer seg et konkurransefortrinn. I Årdal investerer Hydro i ny teknologi for å kutte egne CO2-utslipp og skape grønnere produkter som verden trenger, sa Vestre.

Etter en omfattende utvikling og testing ved Hydro Årdal er fabrikken nå klar for å levere aluminium med ekstra lavt karbonavtrykk.

Resirkulerer aluminium

Hydro har investert 100 millioner kroner i resirkuleringsteknologi i Årdal, og skal resirkulere om lag 25 000 tonn brukt aluminiumsskrap i året. I fjor kjøpte verket varer og tjenester for mer enn 250 millioner kroner fra lokale leverandører.

Aluminium kan resirkuleres gang på gang uten å miste sine egenskaper. Fabrikken fokuserer på avansert resirkulering av aluminium, og støpelegeringen fra Årdal inneholder 25 prosent brukt og resirkulert aluminium.

Testene viser at karbonavtrykket per kilo aluminium er redusert med nesten 70 prosent, sammenliknet med det europeisk gjennomsnittet.