Hekktråleren «Langenes».

Avslutter søket etter savnet fisker fra Sunnmørstråler ved Bjørnøya

En mann som falt over bord fra et fartøy liggende mellom Bjørnøya og Svalbard tirsdag kveld 15. november, er ikke funnet. Nå er søket avsluttet. Det skal være dårlig vær i området.

Publisert Sist oppdatert

Det organiserte søket etter den savnede fiskeren nord for Bjørnøya ble avsluttet uten funn onsdag klokka 14:00, tvitrer Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS).

Redningsaksjonen avsluttet

Med dette er redningsaksjonen avsluttet fra HRS sin side.

Det er et besetningsmedlem fra frysetråleren Langenes, som har hjemmehavn i Ålesund. De ble varslet om hendelsen tirsdag klokka 19.53.

– Det er høy sannsynlighet for at personen har havnet i havet, sa Thomas Ringen, redningsleder ved Hovedredningssentralen Nord-Norge onsdag morgen, i følge VG.

Været skaper problemer

Redningslederen Thomas Ringen forteller at været ikke har gjort det enkelt i søket etter fiskeren.

- Det er et søk som har pågått lenge, med mange involverte, sier Hansen.

Utover dette ønsker Hansen ikke å utdype ytterligere.

Kystvaktskip i Barentshav og Langenes vil fortsatt oppholde seg i området på ubestemt tid, forteller Hansen.

Ikke gjort funn

Klokken 07.00 onsdag morgen opplyser Hovedredningssentralen at det ikke har blitt gjort funn etter søket av den savnede fiskeren. Hovedredningssentralen opplyser at det er snakk om en av fiskerne om bord i Sunnmørstråleren «Langenes».

Det var 15. november klokka 19.53 at Hovedredningssentralen ble kontaktet av frysetråleren «Langenes», med hjemmehavn Ålesund, som savnet et besetningsmedlem i området like nord av Bjørnøya. Det ble umiddelbart iverksatt en redningsaksjon.