Aba Cohen fra Brasil lager velsmakende silderetter av norsk sild.

Sildeeventyr i Brasil

Aba Cohen fra Belo Horizonte er pensjonert fysiker fra et av de beste offentlige universitetene i Brasil. Men pensjonistlivet ble litt for kjedelig, så han skapte etter hvert en god business av noe som opprinnelig var en hobby, å importere sild fra Norge og gjøre denne om til herlige silderetter.

Publisert Sist oppdatert

Den norske silden kommer opprinnelig fra fiskeeksportør Arne Sperre i Brødrene Sperre AS, via en lokal importør i Brasil. Kystmagasinet har fulgt Cohens sildeproduksjon, og i årets andre utgave av Kystmagasinet kan du lese en fyldig artikkel om fysikerens prosess med å gjøre fersk sild om til marinerte og velsmakende silderetter.

 Følg linken https://www.kystmagasinet.no/abonnement og sørg for å få med deg denne og mange andre spennende saker i Kystmagasinet gjennom å bli abonnent. Den digitale versjonen av utgave 2 er klar alt i slutten av februar, mens papirutgaven er ute hos abonnentene rundt 7. mars.