MØRENOT: Selskapet blir nå en del av det islandske Hampidjan-konsernet.

Mørenot kjøpt opp av islandsk konsern

Det islandske selskapet Hampidjan har kjøpt opp utstyrsleverandøren Mørenot.

Prislappen er på 1,1 milliarder kroner, som også inkluderer gjeld på omlag 700 millioner kroner.

Positiv nyhet for Mørenot

– Fra vårt perspektiv er dette en positiv nyhet. Vi blir en del av et stort industrielt konsern med global dekning, noe som gir oss større bredde og større tyngde innenfor alle våre kjerneområder, uttalte administrerende direktør i Mørenot, Arne Birkeland, til Sunnmørsposten.

Lukket avtalen før jul

Kjøpsavtalen er avhengig av godkjenning fra konkurransemyndighetene på Island, Grønland og Færøyene, men ambisjonene ifølge Birkeland er å få lukket avtalen før jul.

Hampidjan er et stort islandsk konsern med aktivitet innen flere områder, som fiskeri, offshore, seismikk, fortøyning og forsvar.

Store på oppdrettsutstyr

Mørenot, som har hovedkontor på Sunnmøre, er et konsern som består av tre divisjoner - fiskeri, havbruk og offshoreindustri. Mer enn halvparten av Mørenots omsetning kommer derimot fra fiskeoppdrett i Norge, Skottland og Spania.

Både Mørenot og Hampidjan produserer, selger og driver service av fiskeri- og oppdrettsutstyr, i tillegg til tau for oljeindustri og vindkraft. Begge selskaper har egne fabrikker for nøter og merder i Litauen.