HELSVART: Årets tobisfiske endte i fiasko. – Det er mange år siden det har blitt landet så lite tobis, opplyser Sildesalgslaget. De melder også om en lovende start på årets makrellfiske.
HELSVART: Årets tobisfiske endte i fiasko. – Det er mange år siden det har blitt landet så lite tobis, opplyser Sildesalgslaget. De melder også om en lovende start på årets makrellfiske.

Tobisfisket avsluttet - kun 25 prosent av kvoten tatt

– Det har vært et veldig labert fiske i år og det er mange år siden vi hadde så liten totalfangst av tobis, konstaterer Sildesalgslaget i sin ukesrapport. Starten på makrellfisket er derimot lovende.

Publisert Sist oppdatert

– Mens kystflåten i nord har hatt en fin start på makrellsesongen, melder Sildesalgslaget. 

Fiasko for tobisfiskerne

Fisket etter tobis er over for i år, og sesongen endte 23 Juni. Det var like helsvart den siste uka, som det har vært hele våren.

– En båt hadde fangst på 234 tonn denne uken, totalt er det tatt rundt 16 000 tonn av kvoten på 60 000 tonn. Så det har vært et veldig labert fiske i år og det er mange år siden vi hadde så liten totalfangst av tobis. 

I tillegg til de de norske fangstene har det kommet rundt 7 500 tonn fra fire utenlandske fartøy.

God kvalitet og gode prisera

Det har vært fisket makrell fra nord av Andenes til vest av Bodø. Makrellen i nord har ligget på 500 gram i snitt og prisene har vært gode. 

– Det har vært fisket mest på innsiden av Værøy. Det meldes om god kvalitet og lite åte i fisken. Innmeldingsjournalen viser 2 518 tonn, over 2 000 tonn mer enn i forrige uke. Også på vestlandet fra Bergen til Stavanger har det vært fint låsfiske etter makrell.

 Nedgang i sildefangstene også 

9 150 tonn Nordsjøsild er innmeldt denne uken, ned fra 15 000 tonn forrige uke. – Silda har stått spredt , selv om det har vært noen større fangster. Rundt 2 600 tonn har gått til mel/oljeproduksjon.

 Jevnt for kolmula

Libas meldte inn 1 000 tonn fra Norskehavet i rute 3701. I området der var det også fisket kolmule på samme tid i fjor. Ellers har fartøyene på kanten meldt inn 2 300 tonn kolmule derfra, de ligger på de vanllge feltene fra området utenfor Haugesund og sørover. Fartøyene i industritrål har også meldt inn 604 tonn med strømsild og pene 1 675 tonn øyepål i uken, avsluttes det i ukesrapporten.