Satser på ny båt til under 200 000 kroner

Odd Harry Hansen fra Lindesnes i Agder skifter ut fartøyet «Kvisla» med en Hobby 555 Proff. Med denne båten skal han fiske torsk i åpen gruppe, hummer og uregulerte arter.

Publisert Sist oppdatert

Odd Harry, som har vært fisker på Blad B i Fiskarmantallet siden 1994, kjøpte i 2020 «Kvisla» som har en lengde på 6,4 meter, men har i september skiftet denne ut med en nyere, men litt kortere åpen båt med lengde 5,55 meter og bredde 2,35 meter. På båten er det en Suzuki utenbordsmotor med ytelse på 60 hestekrefter.

Flere velger åpen båt

Fiskeren føyer seg inn i et økende antall fiskere som investerer i mindre, gjerne åpne båter, som kan delta i åpne fiskerier, og også fiske uregulerte arter som sjøkreps, hummer, taskekrabbe og en rekke fiskeslag som lange, brosme, rødspette og annen flatfisk.

God pris med kraftig motor

ÅPEN BÅT: En Hobby 555 Proff er en god båt om en skal fiske med åpen båt. Foto Hobby Boats

Ifølge søknad om erverv har Odd Harry betalt 167 000 kroner pluss moms for båten. Dette er en veldig god pris siden den med en 40 hestekrefter motor har en listepris på 191 000 kroner. Med motorvalget til Odd Harry, skal båten ha en marsjfart på 27 til 28 knop.

Båten funger godt til fiske i beskyttet farvann og fjorder, ikke minst siden den tross at den er kort, har god dekksplass og en rekke steder for oppbevaring. Den har også et innvendig fribord på 66 til 69 centimeter, noe produsenten hevder er beste i dette markedssegmentet.