OPPGITT: – Det er ikke greit at det skal ta over et år for å få behandlet en søknad hos Dønna kommune. Er det slikt at det må frem i media, for at man skal få behandlet en søknad?», spør fisker Jim Patrick Johansen fra Dønna.

Jim Patrick har ventet over ett år på svar på søknad: – Dårlig signal til unge fiskere

Fisker Jim Patrick Johansen (51) fra Dønna på Helgeland har ventet i over et år etter å ha søkt om tilskudd til kjøp av ny båt. Nå vurderer han og kona å melde flytting til nabokommunen Herøy.

Publisert Sist oppdatert

Når Kystmagasinet snakker med ham, er han på sjøen i nybåten, som han ennå ikke har fått svar på om han får tilskudd av kommunen til å kjøpe. Nå er han oppgitt, og bekymret for signalet de lokale politikerne sender til ungdom som vurderer en framtid med egen båt i fiskeriene.

Har investert 2,6 millioner

Søknaden som Johansen har sendt til kommunen, er ikke på noe konkret beløp – og gjelder altså investering i en ny fiskebåt.

– Jeg regner med at de har en mal på hva de pleier å bevilge, sier Johansen, som har vært fisker i mange år, til Helgelands Blad.

Båten er en aluminiumsbåt på 34 fot som har mer plass enn den forrige, og som er lettere å drive.

– Jeg trengte jo båten, sier han, og forteller at investeringa kom på 2,6 millioner kroner.

Sterkt kritisk til behandlingen han har fått

Johansen er sterkt kritisk til behandlingen han har fått fra Dønna kommune.

– Jeg fikk svar fra kommunedirektøren i januar i fjor om at søknaden min ville bli behandlet i månedsskiftet februar-mars. Siden har jeg ikke hørt noe, sier Jim Patrick Johansen til avisen.

I januar sendte han en klage til Dønna kommune, registrert i kommunens postjournal 24. januar.

«Det er ikke greit at det skal ta over et år for å få behandlet en søknad. Er det slikt at det må frem i media, for at man skal få behandlet en søknad?», spør han.

Vurderer å flytte

Han skriver videre at den dårlige behandlingen han synes han har fått, får ham til å vurdere flytting til nabokommunen Herøy.

«Føler meg meget dårlig behandlet og spør meg selv om det er verdt å fortsatt bli boende i kommunen, når jeg ser at nabokommuner behandler slike søknader fort og greit», skriver han videre.

– Skyldes manglende kapasitet

– Den lange ventetida for Jim Patrick Johansens søknad skyldes manglende kapasitet i administrasjonen, sier kommunedirektør Tor Henning Jørgensen om hvorfor det har gått over et år, uten at Johansen har fått svar på søknaden om næringsstøtte til kjøp av ny fiskebåt.

Jørgensen forteller til Helgelands Blad at søknaden nå er til behandling og snart vil bli avgjort – enten av administrasjonen eller av formannskapet i Dønna.