BYGGET AV SELFA ARCTIC: Sjarken ble bygget av Selfa Arctic AS i 1997.

Solgte sjarken og er nå megler på heltid

Det er klare regler for hvor mye en fisker får lov til å ha i lønnsinntekt fra annen virksomhet enn fiske. I Skipsmegler Stephan Solhaug megler ikke bare andre sine fartøyer. Nå har han også solgt sin egen sjark og blitt skipsmegler på heltid.

I juni i fjor registrerte Stephan Solhaug foretaket Solhaug Maritim AS og satset på megling av fiskefartøy. Han er nå landets nordligste megler og virksomheten blomstrer. Nå har han også solgt sjarken «Bøkfjord». Denne kjøpte han i november 2021.

Rigget for teine, garn- og linefiske

HAR GÅTT PÅ LAND: Stephan Solhaug har solgt sjarken Bøkfjord" og er nå skipsmegler på fulltid.

«Bøkfjord» er nå kjøpt av Molvikfisk AS i Berlevåg. Sjarken som har en lengde på 10,99 meter og bredde på 3,58 meter ble bygget av Selfa Arctic AS i 1997. Den er utstyrt med en Cummins hovedmotor som yter 152 hestekrefter, og det er et isolert lasterom på 10,3 kubikkmeter. Sjarken er rigget for garn, line og teinefiske.

Molvik Fisk AS som eies av Kevin Johansen fra Berlevåg skal bruke sjarken til fiske etter torsk, hyse og sei i åpen gruppe, samt fiske etter blåkveite. Til dette skal han fiske med garn og line utenfor kysten av Finnmark.

Molvik Fisk AS har ifølge søknad om erverv betalt 3,6 millioner kroner for sjarken. I tillegg til egenkapital er kjøpet finansiert av Sparebank 1 Nord-Norge, Troms og Finnmark fylkeskommune og Berlevåg kommune.

Når dette skrives er søknad om erverv godkjent og fartøyet har ifølge skipsregisteret NOR fått Molvik Fisk AS som ny eier. Fartøyet venter nå på å bli ført i Merkeregisteret slik at det kan starte fiske.

Ny megler med god start

MEGLERENS SJARK ER SOLGT: "Bøkfjord" har nå fått navnet «Molvik».

Stephan Solhaug bekrefter at «Bøkfjord» nå er solgt, og at han nå er skipsmegler, og ikke fisker. Men hans bakgrunn som fisker gjør også at han er godt kvalifisert til å megle fiskefartøyer.

For øyeblikket har Solhaug Maritim AS 23 fiskefartøyer til salgs. Fire av disse er reservert. Det vil si at salgsprosessen er startet, men ikke avsluttet. Medregnet hans egen sjark «Bøkfjord» har det nystartede skipsmeglingsselskapet ifølge deres nettside solgt 16 fartøyer.