FIN Alderen tross er «Lom» en fin liten tråler.

FIN Alderen tross er «Lom» en fin liten tråler.

Kjøpte rimelig reketråler

Kystmagasinet har tidligere skrevet om det store antallet reketrålere som nå er til salgs. Ola Iversen fra Vesterøy i tidligere Østfold, har kjøpt seg det som må være den rimeligste tråleren omsatt til nå.

Publisert Sist oppdatert

Prisen på tråleren «Borøy» som Christian Hansen fra Ås i Østfold har solgt, gjenspeiler nok mest fartøyets alder og motorkraft.

Med tråleren fulgte alt fastmontert utstyr samt løseøregjenstander som anses å tilhøre båten og som befant seg ombord ved salget. I tillegg fulgte det med to stykk trål som var lagret på land. Det fulgte også med olje og bunkers, opplyses det i kontrakten.

Kjøperen Ola Iversen som er født i april 2006 er av atskillig nyere årgang enn båten som for øvrig nå har skift navn til «Lom». Ola som for tiden går på skole har vært aktiv fisker på «Spjæringen i 2020 og 2021.

«Lom» har treskrog, og er bygget på Brekneholmen Båtbyggeri på Lista i 1972. Lengde er 10,66 meter og bredden 4,20 meter. Den er utstyrt med en Volvo TAD100 med ytelse på 210 hestekrefter. Den ble installert i 1983.

For tråleren har Ola betalt 450 000 kroner. Det fulgte ingen rettigheter med i den prisen.