KONTROLL: – Utførsel av fisk er kun lov hvis turisten kan dokumentere at fisket har foregått i regi av en registrert turistfiskebedrift, understreker direktoratet etter kontrollene.

Beslagla ulovlig turistfisk i Bergen

– Fisken ble beslaglagt og forholdet anmeldt til politiet. Turistfiskerne kan vente å få en bot fra politiet, melder Fiskeridirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Nylig gjennomførte Fiskeridirektoratet i samarbeid med Tolletaten en kontroll av turistfiske og utførsel av fisk med Fjordlines fergeforbindelse mellom Bergen og Hirtshals. Det melder de i en pressemelding.

Kontrollerte 30 kjøretøy

I løpet av de tre dagene kontrollen pågikk, 22.-24. juni, kontrollerte de rundt 30 kjøretøy, der majoriteten var tyske turistfiskere. 

– Fire personer fordelt på to kjøretøy hadde med seg 11.9 og 21.3 kg fisk, uten at de hadde fisket hos en registrert turistfiskebedrift. Fisken ble beslaglagt og forholdet anmeldt til politiet. Turistfiskerne kan vente å få en bot fra politiet. 

Max 18 kilo fisk to ganger i året

Det generelle inntrykket etter kontrollaksjonen er i følge direktoratet at de fleste som reiser til Norge for å fiske er godt kjent med regelverket.

– Vestlandet er en populær destinasjon for turistfiskere. Utførsel av fisk er kun lov hvis turisten kan dokumentere at fisket har foregått i regi av en registrert turistfiskebedrift. Man kan da ta 18 kilo fisk, eller fiskeprodukter, med ut av Norge inntil to ganger i året, opplyses det.