DRUKNET: Mannen i 30-årene som omkom etter å ha falt i havet utenfor Hopen i går kveld, var mannskap på krabbebåten «Hunter». Mannen, som ikke er norsk, skal ha blitt med bruket ned. En større søksoperasjon etter mannen har sålangt vist seg resultatløs. (Foto: Aage Schjølberg, Shipspotting)

Barentshavet: Den omkomne fiskeren ble med teinene ned fra båten «Hunter»

Det var fra krabbebåten «Hunter» at den omkomne mannen skal ha falt i sjøen under setting av bruk. Havarikommisjonen og politiet har nå startet etterforskning.

Publisert Sist oppdatert

Det var en latvisk mann i 30-årene som er antatt omkommet, etter å ha falt over bord fra en fiskebåt i Barentshavet mandag kveld. Pårørende i utlandet er varslet. Det bekrefter Troms Politidistrikt tirsdag ettermiddag.

Fiskebåten eies av Havøy Kystfiske.

Rederiet skriver i en pressemelding som er omtalt av Kyst og Fjord at årsaksforholdet ikke er klarlagt, og at politiet og havarikommisjonen nå vil undersøke dette nærmere.

Dratt overbord under setting

Politiet opplyste tirsdag morgen at den omkomne er en utenlandsk statsborger i 30-årene. Ifølge politiet tyder forklaringene fra andre i mannskapet på at mannen har blitt dratt overbord under setting av bruk.

Som tidligere omtalt i Kystmagasinet, ble mannen meldt savnet til politiet rundt klokka 19.10 i går ettermiddag, og søk ble umiddelbart igangsatt. Først av båten selv, før Kystvakten og flere andre ressurser ble styrt mot stedet.

Vil ikke offentliggjøre navnet

Det var dårlig vær med kuling, snø og mørkt i området når mannen forsvant.

Politiet ønsker ikke å gå ut med navn eller nasjonalitet på mannen før de har fått underrettet hans pårørende.