Snefjell er rigget for garn. Den nesten 30 år gamle sjarken har holdt seg godt i verdi. Faksimile Ivan Strøm, Marine Traffic.

God pris for 28 år gammel sjark

Sjarken «Snefjell» er solgt fra Trøndelag til Troms. Prisen tyder på at det er en godt vedlikeholdt sjark.

Publisert Sist oppdatert

«Snefjell» ble bygget ved Båt og Motorservice i Austafjord i Trøndelag i 1994. Den hadde da navnet «Abelvær».

Sjarken fikk sist ny eier i 2017 da den ble kjøpt av Myhre Fiskeri AS i Rørvik. Nå venter sjarken på å bli ført inn i Fiskeridirektoratets merkeregister med Anders Hansen på Hansnes på Karlsøy i Troms som ny eier.

Anders skal bruke sjarken, som er rigget for garnfiske, til fiske etter torsk og sei i gruppe 2, samt blåkveite og uregulerte fiskeslag, opplyser Hummelsund Maritim AS som har formidlet salget i en epost til Fiskeridirektoratet.

Snefjell er en velholdt eldre sjark. Faksimile Ivan Strøm, Marine Traffic.

«Snefjell» har en lengde på 10,56 meter og bredde på 3,89 meter. En Iveco Aifo motor med ytelse på 250 hestekrefter sørger for fremdrift. Motoren i sjarken er skiftet ut, og nåværende motor var ny 2001.

Sjarken skiftet hender for 3 150 000 kroner. Ifølge Norges Bank sin priskalkulator tilsvarer det cirka 5,6 millioner kroner i dagens kroneverdi, om det tas hensyn til inflasjon. 5,6 millioner er ikke fjernt fra det en tilsvarende sjark vil koste i dag. I en ny sjark vil det være mer elektronikk og sannsynligvis en del mer avansert utstyr enn i en som ble bygget tre tiår tilbake. Det kan derfor fastslås at sjarken har holdt seg godt i verdi. Sannsynligvis hjelper det også litt med en motor som er nyere enn skrog og overbygg.