SKOTTLAND: Scottish Skipper Expo er blitt en av de viktigste fiskerimessene i Europa. Bildene i saken er fra fjorårets messe.

Norsk og dansk storinnrykk i Skottland

Stor norsk og dansk deltagelse under den skotske fiskerimessa i Aberdeen.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka går den skotske fiskerimessa Skipper Expo av stabelen i Aberdeen.

Stor interesse

Markedsjef fiskeri, Sharon Boyle, hos arrangøren MaraMedia forteller at etter at de åpnet opp for påmelding har pågangen vært stor, og det er rekordmange påmeldte i år.

– Vi ventet en stor interesse for årets messe fra hele industrien. Ikke bare blir det en arena full av imponerende bedtiftstands, messa vil også inneholde utstilling av fartøyer fra tre ledende britiske båtbyggere, forteller Boyle.

MØTEPLASS: Den skotske messa er en viktig møteplass for fiskerinæringen.

Sterk deltagelse fra Norge

Over 160 bedrifter fra 15 ulike land har bekreftet sin ankomst, og over 20 bedrifter vil delta for første gang. Også flere norske og danske utstillere deltar.

– Vi har en veldig sterk deltagelse hvor over 25 prosent av utstillerne kommer fra Norge og Danmark, forteller hun. Noen av de deltar for første gang, deriblant Orskov Yard, Egersund Trawl og Carsoe, og ifølge Boyle er de svært fornøyd med å kunne delta i år.

Flere ledende leverandører

Blant norske og danske bedrifter og verft finner man Brunvoll, Finnøy Gear og propeller, Mustad Sutoline, Nogva Heimdal, Skipsteknisk, Karmøy Winch og Pelagia, i tillegg har Måløy Maritime Group deltatt tidligere, og har fellesstand med sine medlemsbedrifter Stadyard, Båtbygg, Ulvesund Elektro, Skipskompetanse, Selstad og MH Service.

DEMO: Utstillinger og en rekke demonstrasjoner under den to dager lange messa.

Danskene stiller også sterkt med blant andre Hundsted Propeller, Brødrene Markussen Metalvarefabrikk og Karstensens Skibsværft. Tre av Danmarks ledende fiskerihavner - Skagen, Hantsholm og Hirtshals deltar også i år.

En av Europas viktigste messer

Dette er den 11. utgave av messa, som har etablert seg til å bli en av Europas viktigste fiskerimesser. Den finner sted i hjerte av nordøst Skottland, ikke langt fra to av de viktigste fiskerihavnene i Storbritannia, Peterhead og Fraserburgh.

Boyle forteller at Scottish Fishermen's Federation er sponsor for årets messe. De har kunngjort at flere av de viktigste fiskebestandene er robust og i god kondisjon, noe som gir håp om optimisme sett fra industriens perspektiv.

Scottish Skipper Expo arrangeres 12. og 13. mai i Aberdeen.