Takk for din bestilling!

Velkommen som abonnent hos Kystmagasinet. Du vil nå motta bekreftelse på din registrering i din innboks. Med din registrerte e-post og passord kan du logge deg inn for å lese den digitale utgaven av Kystmagasinet.

Gjennom den digitale utgaven kan du lese siste utgave på lesebrett og pc. Her vil du også få tilgang til tidligere utgaver, og kan søke deg gjennom alle utgavene.

Har du noen spørsmål angående ditt abonnement, vennligst ta kontakt med kundeservice på telefon 45 20 97 74 eller epost [email protected]

Hvordan leser jeg den digitale utgaven av Kystmagasinet?

Om du valgte et abonnement som inkluderte digital tilgang, registrerte du også din e-post og ønsket passord. Dette er også ditt brukernavn og passord for den digitale utgaven av Kystmagasinet.

SISTE NYTT

Seniorforsker Jan H. Sundet ber kongekrabbefiskerne overholde stengningspåbudet som Fiskeridirektoratet har fastsatt. – På den måten kan vi gi ei sikrere kvoteanbefaling, sier han.

For mange år siden, i 1996, snakket jeg med en ildsjel i Fosnavåg. Han hadde fått det for seg at han ville ta imot trollkrabbe. Franskmennene var villige til å betale 45 kroner kiloet. I følge Norges tilsvarer det cirka 68 kroner i dag. Ideen ble en knust drøm.

Coast Center Base AS (CCB) har tradisjonelt vært et lokomotiv innenfor riggvedlikehold, klassing og modifikasjoner. Til dette har de benyttet lokale leverandører og derved bidratt til etablering og vekst hos sine underleverandører. Strategisk ønsker CCB å utvide sitt tjenestespekter til også å omfatte maritime tjenester utenfor olje og gass næringen.

Aas Mekaniske Verksted er brønnbåtverft nummer en. Av 52 norskflaggede brønnbåter bygget etter år 2000, er 23 bygget ved Aas Mek. Verksted. Nummer to er Larsnes med fem brønnbåter og Havyard og Sletta Båtbyggeri med tre båter hver.

I tråd med VARD sin strategi og satsing innen havbruk, kjøpte konsernet i november 2016 Storvik Aqua. Selskapet har i over 30 år vært en internasjonal teknologileverandør innen fiskeoppdrett, og er kjent for utstyr og system til områder som biomassemåling, fôring og oksygenbehandling.

Vard Aukra har nylig overlevert servicebåten Nøtte til Måsøval Fiskeoppdrett AS. Båten som skal benyttes i det daglige servicearbeidet for oppdrettsselskapet, er 15 meter lang og 8 meter bred. Den er utrustet med diesel elektrisk fremdrift, en dekkskran til 50 tonn/meter, 4 capstaner og en 15 tonns vinsj.