DEL

Stadlandet: Westmek har satset på å være best på kvalitet. Det har gitt positive resultater for bedriften som ligger midt i leia mellom Måløy og Ålesund.


( 19.06.2017 )

Med sine 20 års erfaring fra produksjon og innstallering av fabrikkutstyr om bord på fiskefartøy, har Westmek AS opparbeidet seg et sterkt renommé i bransjen. På referanselisten til bedriften står fartøy som MS Frøyanes, MS Fanøyvåg og MS Breivik Junior.

Fisketankene produseres ferdig i fabrikken på Stadlandet før de fraktes ombord i fiskebåtene og monteres.

Hard konkurranse

Gjennom det siste tiåret har omsetningen til bedriften ligget på mellom 20 og 37 millioner kroner, og i 2015 hadde de sitt nest høyeste resultat hittil med 35,9 millioner kroner.

-Vi har valgt å være på flere segmenter, og er i en bransje med hard konkurranse. Vi har innsett at vi ikke kan konkurrere på timespris, men vi har hatt en intensjon om å være best på kvalitet, ikke pris. Det er kvalitet som selger. Vi finner de lokale løsningene sammen med verft og reder, prefabrikkerer lokalt på fabrikken og reiser ut og monterer. Det gir best kvalitet, forteller daglig leder ved Westmek AS, Inge Tungevåg.

I fjor høst ble selskapet også medlem av den maritime næringsklyngen, Måløy Maritime Group, og Tungevåg ser det som naturlig å samarbeide med de maritime bedriftene i Måløy.

Ferdig transportør klar for montering ombord hos kunde.

Sløyetank og fisketank er noen av produktene bedriften prefabrikkerer for fiskeflåten.

Lang erfaring

Bedriften har en stab med lang erfaring innen sveising, maskinarbeid og skipselektronikk, og gjør hele prosessen selv. Fra design, prosjektering, montering og testing av alle typer fabrikkutstyr for fiskeflåten, industrianlegg og oppdrettsnæringen. Produktlisten inneholder blant annet ulike typer fisketanker, transportører og rullebånd, gangbaner, linerull, linepresse og mindre utstyr som frysebakker og reoler. Alt produseres i rustfritt stål, syrefast stål og aluminium. Westmek tilbyr og utfører en rekke tjenester for skips- og verftsindustrien. Bedriften gjennomfører også klassing av fartøy og maskineri i samarbeid med Det Norske Veritas, Bureau Veritas og Sjøfartsdirektoratet.

Plater i stål og aluminium skjæres med en såkalt vannskjærer. Med opptil 4200 bars trykk kan maskinen skjære gjennom de fleste materialer.

Midt i leia

Selskapet har videreført en lang tradisjon for produksjon av utstyr av god kvalitet til fiskefartøy på Stadlandet. Westmek ble etablert i 2004, og ble etter hvert et datterselskap av Nordic Marine AS, og overtok alt vedlikehold av fartøyene i Ervik-gruppen. Frem til 2008 holdt selskapet til i lokalene til Nordic Marine på Otneimneset, men flyttet da til egen verkstedhall, kontorlokaler, lager og produksjonshall på industriområdet i Borgundvågen på Stadlandet. Her har selskapet god tilgang på egne og kommunale kaianlegg, midt i skipsleia mellom Måløy og Ålesund.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.