DEL

Wärtsilä skal levere sin Wärtsilä 31-hovedmotor, framdriftsmaskineri og hjelpemotorer til en ny, toppmoderne pelagisk tråler som er under bygging ved et norsk verft. Fartøyet er bestilt av Research Fishing Co. i Lerwick på Shetland. Kontrakten ble inngått i april i år, og inneholder også en opsjon på leveranse til et fartøy nummer to.


( 14.06.2017 )

I spesifiseringen av Wärtsiläs løsninger, påpekte kunden behov for den nyeste teknologien − for å optimalisere fartøyets totale effektivitet. Wärtsilä 31-motoren er anerkjent av Guinness World Records som verdens mest effektive firtakts dieselmotor, og dette blir den første 12-sylindrede versjonen av denne motoren som er bestilt.

I tillegg til hovedmotoren skal Wärtsilä også levere girboksen, den vridbare propellen, Wärtsilä ProTouch kontrollsystem, samt en åttesylindret og en sekssylindret Wärtsilä 20 hjelpemotor. Leveransen av Wärtsilä-utstyret skal skje i november 2017.

− Wärtsilä 31-motoren er i en egen klasse med tanke på drivstoffeffektivitet og totale eierkostnader. Dens effektivitet reduserer eksosutslippene og utvider serviceintervallene. Vi er stolte av å ha blitt valgt som leverandør av en komplett pakke med løsninger til dette ekstremt moderne fiskefartøyet, sier Stefan Wiik, Vice President, Engines, Wärtsilä Marine Solutions.

− Dette fartøyet er designet for å møte våre behov godt inn i fremtiden. Derfor må maskineriet ombord være det aller beste som er tilgjengelig, og vi tror dette kravet oppfylles ved å velge Wärtsilä, sier Gary Williamson, skipper og medeier.

Etter levering høsten 2018 skal det 79,8 meter lange fartøyet, som er designet av Skipsteknisk, operere på skotske fiskefelt.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.